Balog Vilmos kitüntetéséhez gratulálhatunk!


Az év sportolója szavazást 37éve hirdette meg elsőként a Békés Megyei Hírlap. Idén is egy több mint hatvan tagú grémium szavazott arról, hogy kik voltak Békés megyében az év férfi és női sportolói, csapatai és edzői a 2013. évi teljesítmények alapján

Különdíjakat is átadtak a szerdai rendezvényen. Balogh Vilmos kosárlabda edző a Marathon Taneszköz- Sport ajándékát vehette át Kelemen Balázs ügyvezetőtől. Ennek kapcsán kérdeztük a Békésen dolgozó tanárt és edzőt.

Mi volt a felterjesztés címe?

A békési diákkosárlabda eredményes fejlesztéséért kaptam a díjat.

Mióta végzed ezt a munkát a tanítás mellett?

Fiatalon az NBII-es csapat tagja voltam, és amikor a sportolói pályafutásomat abbahagytam, váltottam az edzői munkára. Már 16 éve dolgozom ezen a területen, ahol a testvérem Balog Lajos is kiváló munkát végez. A díjban persze ott van a Takács János sportvezető évtizedes munkája is. Így igaziból ők is megérdemelnék a kupát, amit tegnap átvehettem.

Jelenleg mekkora a szövetség, amiben dolgozol?

A Békési SzSK utánpótlásában legalább 150 gyerek tanulja a kosárlabdázást. Vannak köztük igazi tehetségek is. Éppen egy kettős rangadóra készülünk. Szombaton a kadett csoportunk mérkőzik a Dr. Hepp Ferenc Iskola tornatermében, ahol aztán a BSzSK felnőtt férfi bajnoki mérkőzése lesz.

Fotó: Pusztai Gábor (Edzésen és egy győztes mérkőzés után: Balog Vilmos)

Erdei K.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!