Hivatalosan is a NEKA régióközpontja lett Békés


Forrás: GA-Pix Fotó - Békés
Helyszin: Békés
Megjelent: 2014 Február 15. ( Szombat ) 09:28
Módosítva: 2014 Február 20. ( Csütörtök ) 13:20
Mocsai Lajos péntek délelőtt érkezett Békésre, hogy megtörténjen hivatalosan is a Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Békési FKC közötti szerződés aláírása. Az ünnepélyes rendezvényen több médiastáb is megjelent, mivel az aláírás előtt dióhéjban megtudhattuk az előzményeket és a lényegét a régióközpont kialakításának a békési Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolában.

Deákné Domonkos Julianna, a Hepp iskola igazgatónőjének köszöntése után Izsó Gábor, Békés polgármestere beszélt arról, hogy a kézilabda régi hagyományokkal rendelkezik a városban, az NB I B-ben stabil férfi csapat mellett a fiú utánpótlás sikereire országosan is felfigyeltek. Igaz sok sportágban jeleskedik a kis város, de szeretnék bebizonyítani, hogy az akadémia jól döntött, amikor Békést választotta partnerül.

Polgár Zoltán elmondta, hogy a NEKA-val való kapcsolat fél évre nyúlik vissza. Egy piramisrendszer alapján az ovisoktól az érettségiig nevelik a kézilabdázókat sikeresen, hiszen eddig több korosztályos válogatottat neveltek ki. A 8 éve fennálló szlogen az "Óvodától az érettségiig kézilabda" a továbbá is él, és ez az alapja mindennek.
- A NEKA felügyelete, ellenőrzése mellett folytatjuk a munkát, nem akarunk csalódást okozni, igyekszünk minden erőnkkel megfelelni és reméljük ez a lehetőség sok tehetséges fiatal játékost ad majd nagy csapatoknak -jegyezte meg Polgár Zoltán.

A BFKC ügyvezetője után Mocsai Lajos kapott szót, elmesélte régen a Tisza Volán színeiben, még játszott Békésen, ahonnan mindig nehezen tudtak pontot szerezni. Ezek után megtudtuk, hogy a balatonboglári központjukban többmilliárdos fejlesztés nyomán egy osztható, hárompályás kézilabdapálya épül. Az uszoda és az akadémiai falu mellett egy 150 szobás négycsillagos szintű hotel-kollégium kialakítása kezdődik meg.

- Az akadémián világszintű képzési struktúra alapján neveljük a tehetségeket, magas szintű lehetőségek biztosításával. Innen szeretnénk feltölteni az utánpótlás válogatottakat. Fontos, hogy itt arról van szó, hogy itt összegyűjtik Békésen a Tiszántúl tehetségeit, és itt is ugyanúgy kiépül az a rendszer majd, mint nálunk Bogláron. Lesznek akik lehetőséget kapnak, hogy Bogláron fejlődjenek esetleg tovább. Ez nem kerül majd a kluboknak semmilyen költségbe, ha kinevelkedett a játékos a klubja visszakérheti természetesen költségek nélkül. Hangsúlyoznám még egyszer, hogy a célunk a nemzeti válogatott utánpótlás csapatainak a feltöltése, ahonnan utána akár a felnőtt mezőny is kiváló játékosokat kaphat. Nagy örömmel jöttem Békésre, ahol már eddig is példaértékű munkát végeztek. - mondta Mocsai Lajos.

Ezek után megtörtént az aláírás. Mindkét példányt hitelesítette Mocsai Lajos és Polgár Zoltán.

Délután folyamán összeülhetett a Békési utánpótlás vezetői, edzői és segítő Mocsai Lajossal egy kis beszélgetésre. Sikerült bemutatnunk a rendszerünket nagy vonalakban, megismertettük munkatársainkat a későbbi zökkenőmentes közös munkára.

Mocsai Úr bemutatta részletesebben a Balatonboglári központ jelenlegi működését, felépítését. Nagy vonalakban belátást kaptunk arra, milyen példát kell majd követnie a BFKC-nak a jövőben. A kötetlen beszélgetésben végül több megtörtént példát is meghallgathattunk, hogy mivel jár a fiatalok nevelése, mivel nem egyszerű a sport, a tanulás és a felnőtté válás lépcsőfokait kezelni. De nem lehetetlen, ha bogláron működik, akkor itt is fog. Mindenben segítséget kap majd egyesületünk a régióközpont kialakításához.

A hétvégét itt tölti a Főigazgató, így a mai Sportbálon is találkozhatunk személyével.

Tételek: 1 - 20 / 38 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!