Újévi Kupa 2014


2014. 02.14-én pénteken, a Karacs Tagiskola tornatermében került megrendezésre a VI. Újévi Kosárlabda Kupa általános iskolásoknak.

Békésen a kosárlabdázás egyik emblematikus figurája Békési Mihály, akinek kezdeményezésre hat évvel ezelőtt indították útjára a kupa sorozatot. A cél akkor és most is az, hogy az utánpótlás korú csapatoknak versenyzési lehetősége legyen, illetve a felkészülésükhöz segítséget adjanak. Mára ezt a szervező munkát leánya, Békési Rita vette át. Ritát kérdeztem, hogy látta a 2014-es találkozót.

"Igyekszem továbbvinni a hagyományokat és nem titkoltan beiskolázási szándékunk is volt, mivel a gimnáziumban nagyon régre nyúlik vissza a kosárlabda játék szeretete. A vártnak megfelelően, látthattunk jól felkészített csapatokat,és ügyesebbnél ügyesebb gyerekeket. Jó látni,amikor az edzők munkája a pályán megmutatkozik. Amikor a pici gyerekeknek önállóan kell megoldaniuk az éppen adódó versenyhelyzetet. Reméljük a felnőtt csapat méltó játékosai lesznek hamarosan. Kiemelném Jenei Pétert, aki a legjobb játékosnak járó különdíját kapta. Ő pár hónapja kezdett csak el kosárlabdázni, de láthatóan sikerült megfertőződnie ezzel a csodálatos játékkal. "

A tornát a Dr. Hepp Ferenc Ált. Isk. csapata nyerte, második a Református Iskola Petőfi úti csapata, harmadik a Karacs Tagiskola lett.

Ritát,aki 16 éve edzőként főképp az utánpótlással foglalkozik a női kosárlabdázók idei szerepléséről is kérdeztem:

"A felnőtt női csapat legfőbb támogatója -az önkormányzat mellett - a Békési ÁFÉSZ. Mivel NBII-es bajnokság országos szinten megszűnt-talán csak Budapesten indítottak csapatokat- így a Keleti-Liga elnevezésű Bajnokságban szerepelünk évek óta. Emellett igyekszünk a középiskolás lányokkal is versenylehetőségeket keresni: versenyen kívül beneveztünk a Szolnok-megyei középiskolás bajnokságba, ahol mondhatni a lányok önköltségesen vállalták a játékot. Jelenleg veretlenül állnak az első helyen: edzőjük: Békési Mihály."

Hegedűs Ferenc a győztes csapat edzője is nagyon jónak tartja ezt a fajta játéklehetőséget. Ő így mutatta be csapatát:

"A Hepp csapat már régebben kosarazó 3,4,5,6. osztályos tanulókból állt, de így is dicséret illeti mindkét kezdő csapatot a lelkes és ügyes játékáért! A hétvégén bajnoki forduló következik:az U-12 csoportnak. 2014.02.23-án a Dr. Hepp Ferenc Iskola tornatermében

9.00-tól Békési Gladiátorok- Viharsarki Farkasok

10.30-tól Viharsarki Farkasok-Karcagi Oroszlánok

12-től Békési Gladiátorok-Karcagi Oroszlánok."

Ui. A cikk írója is Békési Mihály csapatában kosárlabdázott. Igaz tétmeccseken csak akkor léphetett pályára, ha már 100% volt a győzelem.

Erdei K.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!