Ügyesek voltak hétvégén a fiatalok


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Városi Sportcsarnok
Vasárnap U8-as csapatunk Békéscsabán, még az U13-U14-es csapatunk Nyíregyházán lépett pályára.

Az U8-asok 4 mérkőzést játszottak, minden mérkőzést megnyertek a gyerekek. Ebben a korosztályban még pontosan jegyzőkönyveket nem vezetnek, csak az eredményeket számolják. A csoport mérkőzéseket a Békéscsabai DKSE, Túrkeve, Pick Szeged I csapatával játszották. Végül az 1. helyért a Balmazújvárossal játszották.
Gazsó György edzőt kérdeztük, hogyan értékelné a vasárnapot:
" Mindenki játék lehetőséget kapott, a gyerekek nagyon élvezték a mérkőzéseket. Ügyesek voltak, reméljük, hogy több ilyen tornán is sikerül majd részt vennie a csapatnak."

U13-U14-eseinkre három mérkőzés várt Nyíregyházán. A hazai Nyírsuli csapata ellen kezdte a napot a Békés. Nagyon jól kezdtek a fiúk, a 10. percben már 9-2-re vezettek, úgy tűnt teljesen a kezükben van a mérkőzés. Ám a Nyíregyháza is elkapott egy jó szériát és a mérkőzés 30. percében már csak 2 gól előnye volt a BFKC-nak. Végül a hazai csapat a harmadik játékrészben átvette a vezetést és 2 góllal megnyerte a mérkőzést 22-24-re.
A második mérkőzést az FTC csapata ellen játszották a fiúk. fej-fej mellett küzdött a két csapat a második játékrész végéig. Onnantól asz előny folyamatosan a pestieknél volt, akiktől végül ismét egy 2 gólos vereséget szenvedett a Békés.
Végül a harmadik mérkőzést a Dabas fiataljai játszotta csapatunk. Az első percektől kezdve a Békés kezében volt az előny. Ezt sikerült is megtartani, majd folyamatosan növelni.l Végül 27-20-ára nyert a Békési FKC.

Békési FKC - Nyírsuli 22 - 24 (15-13)
Békési FKC - FTC 99 19 - 21 (12-16)
Békési FKC - Dabas KSE 27 - 20 (18-14)

BFKC: Benedek-Tóth P. 6, Mándy T. 3, Szabó P. 10, Baji G. 1, Ásós M., Masa M. 1, Foltin K. 5, Szász B. 25, Kecskés B. 4, Molnár G. 2, Tóth P. 11, Ulics M., Borbély I., Magyar B., Pankotai B.

Papp Bálint (edző): "Többet vártam ettől a 3 mérkőzéstől, sajnos csak egy mérkőzésen volt elfogadható az eredmény. Ennél többet tudunk, mint amennyit bemutattunk, én személy szerint csalódott vagyok, hogy nem 6 ponttal tértünk haza. Dolgozunk és végre szeretném ha egyszer sikerülne egy ki-ki mérkőzést a végén a magunk javára eldönteni és nem saját magunkat megverni! Kapusok ismét szép teljesítményt nyújtottak!"

Gratulálunk utánpótlás csapatainknak!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!