Elfogadásra került Békés város ez évi költségvetése.


A képviselő-testület február 13-i ülésén tárgyalta az előterjesztett költségvetési rendelet tervezetet melyből kitűnik, hogy működési hiány nélkül került összeállításra.

A tervezésnél látható, hogy az elmúlt évek nagy reformjai nem tűntek el nyom nélkül a közigazgatás területén sem. Izsó Gábor polgármester elmondta, hogy a város költségvetésének tervezésékor, fő szempont volt, hogy az év folyamán olyan intézkedések élvezzék a prioritást melyek főként a város működésbeli költségeinek szinten tartását célozzák meg.

Az önkormányzat 2014-es évtől és az elkövetkező évektől energia megtakarítást és ezzel együtt rezsi kiadások csökkentését várja, az épületenergetikai és a közvilágítás korszerűsítésére benyújtott nyertes pályázatok is ezt célozzák meg. Az újonnan felépülő Bóbita Óvodának köszönhetően egy korszerűtlen közintézmény épülete is gazdaságossá alakul át.

Az energiatakarékos pályázatok megvalósítása mellett fontos szempont, hogy vállalkozó szemlélettel kel megerősíteni az egész önkormányzati rendszert, úgy hogy a bevétel a rendszeren belül maradjon. – hangsúlyozta a polgármester. Ez utóbbihoz kapcsolódva a testület szintén döntött szociális szövetkezet megalapításáról. Az új szervezet a mezőgazdasági termelésre és értékesítésre fókuszálna, továbbá vállalkozói szemlélettel összhangban működne.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!