Juniorjaink 10 pont előnnyel a tabella élén


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Városi Sportcsarnok
A 17. fordulóban a Nyírsuli csapatát fogadták a békési fiatalok. A nyírségi csapat 2 ponttal az utolsó helyen áll a tabellán.

A mérkőzés első gólját a vendég csapat szerezte meg, ám azonban csapatunk erre hamar, nagy lendülettel válaszolt, oly annyira, hogy a 10. percben már 8-3-t mutatott az eredményjelző. Kaplonyi a vendégek edzője ekkor időt is kért, hogy rendezze sorait. Azonban a Békést nem lehetett megállítani, a félidő végére már 20-8 volt az eredmény. A múlt héten megsérült Domokos Imre keretben volt, azonban a játékot még nem volt szabad erőltetni, helyette a nagyon fiatal Szász Bálint ügyesen próbálkozott jobbátlövőben. A második félidőben még több fiatal kapott lehetőséget, hogy szokják ezt a mezőnyt is, ugyanis innen komoly tapasztalatokat szerezhetnek. Végül 36-19-re nyertek a fiúk és ezáltal még nagyobb biztonságba a tabella első helyén várják a következő fordulót is. A hétvégi mérkőzések eredményei után, megnövekedett csapatunk előnye, most már 10 ponttal állnak a fiúk a mezőny előtt.

Békési FKC - Nyírsuli 36 - 19 (20-8)

BFKC: Styop M., Földesi B., Felföldi G. 3, Gulyás E., Szabó P., Kánya L. 7, Fedor B. 6, Csige Z., Teleki L. 3, Domokos I., Szász B. 5, Szilágyi G. 1, Szilágyi D. 5, Karács M. 2, Szőnyi P. 1, Szudár Cs. 3.

Nyírsuli g.d.: Orbán F. 1, Mihalyi B. 2, Illés T. 5, Papp P. 1, Jobbágy R. 6, Takács D. 3, Tiba Sz. 1. Edző: Kaplonyi Zoltán.

Kádas László (edző): "Gratulálok minden játékosnak a szép győzelemhez. Nem szerettünk volna abba a hibába esni, hogy lebecsüljük a tabella utolsó helyét elfoglaló Nyíregyházát hisz a kötelező győzelmek szoktak lenni a legnehezebbek. Úgy gondolom, hogy kellő koncentrációval, meggyőző különbségű győzelmet arattunk. Mivel képzési rendszerünk egységes, ezért volt zökkenőmentes a két 13 éves játékosunk beillesztése a juniorok közé. Hét évvel voltak fiatalabbak a korosztálytól. Nagyon sok tehetséges magyar fiatal bontogatja szárnyait. Mi ezen az úton megyünk tovább."

Gratulálunk a csapatnak, az edzőknek, a vezetőségnek a remek szerepléshez, illetve az utánpótlás neveléshez!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!