Izsó Gábor Békés Város Polgármesterének nőnapi köszöntője


A hétköznapok rohanásában, gondjaiban elmerülve talán szívünk, szemünk is megkeményedik, sokszor éppen a lényeget nem látjuk egy-egy mozzanatban, mozdulatban.

Hajlamosak vagyunk úgy gondolni, hogy a munkában mindenki egyenlő, megfeledkezve azon embertársainkról, akik vállalt feladataikon túl sokszor egy egész család és rengeteg ember sorsát hordozzák nap, mint nap. Ők a körülöttünk élő hölgyismerőseink, anyák, feleségek, leányok.

Tisztelt Hölgyeim! Engedjék meg, hogy megállva ezen a napon fejet hajtsak Önök és küldetésük előtt. Hiszen nőnek lenni sokkal több, mint létforma, egy életre szóló elhivatottságot, felelősséget jelent. Az Önök helytállása nélkül, megértő, biztató gondoskodásuk hiányában napjaink hamar káoszba, céltalanságba süllyednének. Emberi létünk, emberi mivoltunk csak Önökkel lehet teljes, hiszen már a Szentírás is leszögezi: Isten az embert férfivá és nővé alkotta, ami annyit jelent, hogy csak együtt élhetik meg emberségüket, csak együtt valósíthatják meg életük céljait.

"Ha Isten a nőt a férfi urává akarta volna tenni, Ádám fejéből vette volna.

Ha rabszolgájává, a lábából. Ámde oldalából vette, mert élettársává, egyenlő párjává akarta."- vallja Ágoston, a híres egyházatya, filozófus.

Ma, a nemzetközi nőnapon magam és minden férfi nevében is köszönöm hát Önöknek, hogy társaink, megértő és áldozatkész kísérőink egy életen át.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!