Dankó Béla Nőnapi Köszöntője


A hosszú tavaszvárás végén, a természet megújulásának ünnepélyes napjaiban valahogy mindig máshogyan tekintünk a világra. Ilyenkor érezzük igazán, hogy ismét valami új kezdődik, s hogy ebben az új kezdetben mi, emberek éppúgy fellélegzünk, mint az ébredő természet.

Nem véletlen, hogy épp ilyenkor köszöntjük a körülöttünk élő hölgyeket is. Ők azok, akik akkor is el tudják hozni életünkbe a kikelet boldog optimizmusát, ha ott éppen a tél vagy az ősz napjai követik egymást. Mosolyuk, szorgalmuk, szépségük csodálattal tölt el bennünket, férfiakat. Édesanyaként, feleségként, igazi lelki társként töltik be mindennapjainkat, puszta létükkel adva meg a választ kérdéseinkre.

Március nyolcadika, a nemzetközi nőnap sokkal inkább jelent gesztust, hiszen mindazt, amit értünk, társadalmunkért a hölgyek tesznek, megköszönni sem lehet. Ma mégis ezt teszem, amikor virággal a kezemben állok meg hölgyismerőseim és önök előtt. S noha minden egyes napunk üres, sokszor céltalan lenne önök nélkül, jól, tudom, hogy hálánkat, köszönetünket nem tolmácsoljuk elégszer.

Szóljon hát ez a mai nap önökről úgy, ahogy minden napunknak szólnia kellene. Köszöntök ma minden leányt, asszonyt nőnap alkalmából a zeneszerző, Richard Wagner gondolatával: "Az élet zenéjét a nők adják, akik őszintén, minden feltétel nélkül fogadják magukba a dolgokat, hogy érzéseiken át szebbé alakítsák át azokat. "

Isten éltesse valamennyiüket!

Tisztelettel: Dankó Béla országgyűlési képviselő


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!