Dobozon ünnepel Békés Megye március 14-én!


Helyszin: Doboz
A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése idén Doboz nagyközség településén, Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületével közösen tartja meg az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharcról megemlékező ünnepi eseményét, 2014. március 14-én, pénteken, 10.00 órától.

10.00 órától a Dobozi Közösségi Ház és Könyvtár nagytermében Simon István Tamás, Doboz nagyközség polgármestere és Farkas Zoltán a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke köszöntik a vendégeket.

Az ünnepségen Dr. Kovács József, országgyűlési képviselő, a Parlament Egészségügyi Bizottságának elnöke mond ünnepi beszédet.

A megyei önkormányzat korábbi hagyományaira alapozva átadja idén az "Elnöki elismerés" kitüntető díjakat, mellyel öt területen, a Békés megyében közfeladatot és közszolgálatot ellátó szervezetek kiemelkedően magas színvonalú munkát végző dolgozóit ismeri el a megye. A kitüntető díjak átadása után a dobozi, helyi általános iskola ad ünnepi műsort.

Az események ezután a közösségi ház előtti téren folytatódnak ahol felavatásra kerül Doboz nagyközség új forradalmi emlékműve és emléktáblája. Az ezt követő koszorúzás után pedig a hősök emlékére a megye és a város közös tölgyfát ültet el a téren.

Az események sorát a Dobozi Közösségi Ház és Könyvtár külső falán elhelyezett, a megye és a város közös emléktáblájának leleplezése zárja, melyet Farkas Zoltán, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és Simon István, Doboz nagyközség polgármestere közösen tesznek meg.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!