Küzdeni mennek a békési harcosok


Megjelent: 2014 Március 13. ( Csütörtök ) 15:51
Módosítva: 2014 Március 13. ( Csütörtök ) 17:26

A békési Elit Szabadidős küzdősport Klubból három versenyző is indul a 2014.03.14-én megrendezett Küzdelem Napja elnevezést kapott küzdősport gálán. Ennek kapcsán készítettem egy kis interjút Szabó Sándor Edzővel:

P.G.:Mióta működik ez a klub?
Szabó Sándor: Amikor hazajöttem 1996 év végén, lehívtak ebbe a pincehelyiségbe, akkor itt még elég rendezetlenek voltak a körülmények. A Művelődési Központ vezetősége 97-ben hagyta jóvá, hogy edzőteremmé alakítsam át ezt a helyiséget. Azóta folyamatosan készítek fel versenyzőket és szabadidő eltöltésére hobbi sportolókat.

P.G.:Előtte milyen sporttevékenységet folytattál? Hol tanultad ki az edzősködést?

Szabó Sándor: 1980 márciusa óta foglalkozom ökölvívással. 89-ben kerültem fel Budapestre az Újpesti Dózsába, közben voltam junior válogatott, ebben a csapatban társam volt többek közt Kovács "Koko" István is. Több mint két évet voltam Pesten, utána hazahívtak ökölvívó edzősködni. 93-96 között az országos ökölvívó válogatott edzője voltam. Egyéb konfliktusok miatt ezt abbahagytam és a gyulai utcai harcosokhoz kezdtem el járni utcaharc edzésre és thai-box edzésre. Ott tetszett meg annyira ez a stílusa a küzdősportnak, hogy elköteleződtem az ütő-rúgó sportág iránt, azóta ezzel foglalkozom.

P.G.:Vannak kiemelkedő sportolók akik innen nevelkedtek ki?

Szabó Sándor: Elsősorban ki kell emelnem: Rácz Dénest, aki a legtöbb nemzetközi sikert ért el, hatszoros Európa-bajnok és világbajnok bronzérmes, profi Európa-bajnok, K1 Magyar Nagydíj győztes, több, mint 20-szoros magyar bajnok. Kis Károly, Európa-bajnok ezüst érmes, Világbajnok bronzérmes. Gabnai Csaba Európa-bajnok bronzérmes, világbajnok bronzérmes. Szőke Róbert: világkupa győztes és még rengeteg komoly eredménnyel büszkélkedhetünk utcai harc kategóriában amit a gyulai társainkkal együtt értünk el. Nem szabad elfelejtkezni azokról a fiatalokról, sem akik most nálam edzenek: Kádas Gábor László, jelenleg egy meghatározó alakja Klubunknak, nemzetközi eredmények szempontjából kadét világbajnokságot nyert, tavaly junior vb-n ezüstérmes lett és bízom benne, hogy thai box-ban a k1-es szabályrendszerben idén is válogatott lesz, kikerül az olaszországi világbajnokságra és egy jó eredményt tud elérni. Még két fiatalt szeretnék megemlíteni: Reszelő Patrik és Nógrádi Péter. Ők még csak 11 évesek, szépen fejlődnek. Ők a jövő reménységei.

P.G.:Mit vársz ettől a gálától, mik a reális esélyek?

Szabó Sándor: Az a cél, hogy jól mérkőzzünk, a tanított technikákat viszontlássam a verseny során. Jó mérkőzéseken tapasztalatokat szerezzünk. Engem elsősorban nem az eredmények érdekelnek, hanem amit megtanítottam, azt lássam vissza a sportolóknál a mérkőzés során. Ha egy jó mérkőzés a győzelmünkkel párosul, annak nagyon tudok örülni.

P.G.:Köszönöm a válaszokat és sok sikert!

Versenyzők:
Kosznovszki Gyula: 36 éves. 5éve kezdett el foglalkozni thai-boxal. 86kg-ban indul K1 rendszerben. Ez lesz az első mérkőzése.
Kádas Gábor László: 16 éves. 8 éve foglalkozik küzdősportokkal. Több mint 100 mérkőzése harcolt már. 63,5kg-ban indul K1 rendszerben.
Eredményei: 2012-ben kick-box light világbajnok. 2013-ban K1 rendszerben EB második helyezett.
Reszelő Patrik: 11éves. 30kg-ban indul k1 rendszerben. 5éve foglalkozik küzdősportokkal. 6 mérkőzése volt.
Nógrádi Zsolt, a 11éves tehetség sajnos ezen a mérkőzésen nem fog mérkőzni, mivel nagy bánatára súlycsoportjában nem akadt ellenfél.


Pusztai Gábor
Fotók: Pusztai Gábor

Tételek: 1 - 20 / 38 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!