Elismeréseket adott át a Megye!


Helyszin: Doboz
Öten vehettek át Elnöki elismerést Dobozon, a kihelyezett, ünnepi megyegyűlés keretében!

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése idén Doboz nagyközségben tartotta meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére megrendezett kihelyezett, ünnepi megyegyűlését.

Az ünnepség keretében, támaszkodva a Békés Megyei Önkormányzat korábbi évtizedes hagyományaira, de újraszabályozva az önkormányzat korábbi, Elnöki Dicséret díjat, idén első alkalommal került sor az "Elnöki elismerés" kitüntető díjak átadására, mellyel öt területen, a Békés megyében közfeladatot és közszolgálatot ellátó szervezetek kiemelkedően magas színvonalú munkát végző dolgozóját ismeri el a megye.

A "Békés megyéért" az "Adomány Díj" az "Elnöki elismerés" és a Kisebbségi Díj" kitüntető díjak alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 10/2012. (IV. 20.) önkormányzati rendelet alapján 2014. március 14-én, állami ünnepünk alkalmából a rendőrség, a katasztrófavédelem, az egészségügy, az oktatás és a mentőszolgálat egy-egy Békés megyében kiemelkedő munkát végző munkatársa vehette át az elismerést. A díjak odaítéléséről a Közgyűlés elnöke döntött.

Farkas Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke Elnöki elismerés kitüntető díjjal ismerte el Dr. Bumbera József magas színvonalú munkáját, aki Békés megyében, a Békés Megyei Mentőszervezet vezetőjeként lelkiismeretes, kiemelkedő szakmai tevékenységével mindig segített az itt élő embereken. A mentőszervezet vezetése mellett kiváló szolgálatokat is végzett, a megye elmúlt évtizedeinek nagyobb tömeges baleseteinél, rendkívüli eseményeknél személyesen is részt vett és testközelből irányította a mentést. A közvetlen kollégái, beosztottjai rendkívüli módon tisztelték, szakmai tapasztalataira mindig igényt tartottak. Dr. Bumbera József a díj átadása előtti napokban visszaadta lelkét a teremtőnek, temetésére a díj átadásának napján került sor. A család nevében Gyebnár József békéscsabai állomásvezető mentőtiszt vette át a kitüntetést.

Kitüntető díjjal kapott Fiszter-Fábián Krisztina aki a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház Gyermekosztályának osztályvezető főnővéreként lelkiismeretes és áldozatos munkájával, kiemelkedő oktatói-és tudományos tevékenységével példaként állítható az egészségügyi dolgozók elé.

Elismerést vehetett át Hudák Pál a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság ezredese, rendőrfőkapitány-helyettes, aki példaértékű szolgálatával, folyamatosan kiemelkedő, magas színvonalú munkavégzésével hozzájárult Békés megye közbiztonságának megerősítéséhez.

Három évtizedet átölelő rendőri szolgálata alatti példaértékű, magas színvonalú munkáját eddig 40 alkalommal ismertek el különféle szintű elismerésben.

Díjat vehetett át Maczek Szilárd magas színvonalú munkájáért, aki Békés megyében, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó őrnagyaként, a Körös Mentőcsoport parancsnokaként lelkiismeretes munkájával, emberi hozzáállásával és példaértékű szolgálatával hozzájárult Békés megye védelméhez.

Elnöki elismerést kapott Zseák Sándorné a Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium igazgatóhelyettese is, aki példamutató oktató-nevelő munkájával és kimagasló szakmai tevékenységével érdemelte ki az elismerést.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!