Ismét nyeregben van a junior csapat


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Városi Sportcsarnok
A 19. fordulóban a Békési FKC junior csapata a CLAAS-Törökszentmiklósi KE utánpótlásával találkozott Békésen. Az előző fordulóban sajnos, becsúszott a vereség idegenben a Gödöllő csapatától. Azonban a hétfőtől ez már senkit sem érdekelt, ment előre, dolgozott tovább a csapat.

Pénteken a TKE elleni mérkőzésen ismét bebizonyították a fiúk, hogy igenis megtudják csinálni és az első helyet igaz 9 ponttal vezetik, de akkor se adnak esélyt másnak a közelebb jutásra a továbbiakban. A mérkőzésen jól kezdtek a fiúk, oly annyira, hogy a vendég csapat edzője a 8. percben már időt kért 5-3-as állásnál. Azonban nem tudták megfékezni a Békést. Az első félidő utolsó 10 perce 7-2-re a Békésé volt, így a félidőben már 22-11 volt a mérkőzés állása. A második félidőben a a Törökszentmiklós nem tudott gólt találni, majd csak a 12. percben, szinte lehúzták a fiúk a rolót. A félidő közepétől a fiatalságé volt a szerep a pályán. Egyszerűen öröm volt nézni, ahogy szervezték a játékot és hozzá tettek gólokkal, labdaszerzésekkel a mérkőzéshez. Végül sikerült 20 gól alatt tartani a vendég csapatot és nyert a BFKC 40-19-re.

Békési FKC - CLAAS-Törökszentmiklósi KE 40 - 19 (22-11)

BFKC: Styop M., Földesi B., Felföldi G. 2, Karács M. 2, Gulyás E. 1, Kánya L. 5, Szász B. 1, Fedor B. 5, Kecskés B. 2, Teleki L. 2, Domokos I. 5, Tóth P. 2, Molnár G., Szilágyi D. 11, Szőnyi P. 1, Szudár Cs. 1.

TKE: Molnár Á., Túri D. 2, Pesti O., Nyeső P., Hegedűs D. 4, Szécsi T. 1, Németh M. 1, Köpe B. 5, Tar B. 1, Szécsi B. 5, Kiss N. Edző: Nyeső Péter.

Kádas László (edző): Agresszív, labdaszerzésre irányuló védekezésünkkel már az első félidőben jelentős előny birtokába kerültünk. Kevés technikai hibával, pontos lerohanásokkal tovább növeltük előnyünket, így alakult ki a nagy arányú győzelem. Jó volt látni, hogy fiataljaink milyen felszabadultan , örömmel játszottak, amit a közönség vastapssal jutalmazott. Nagyszerű győzelmünkkel ismét tettünk egy lépést a bajnoki cím felé. Köszönöm edzőkollégáim színvonalas munkáját.

Gratulálunk a csapatnak!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!