Remek hétvégét zártak a BSzSK kosarasai!


Ezen a hétvégén többször is örülhettünk csapataink eredményeinek! Kezdték a pénteki győzelemmel a felnőttek. Miskolcra utaztak a Gladiátorok.

Tekintve a hátköznapi időpontra és a távolságra most igen kevesen tudták elkísérni a csapatot. Csorba Szabolcs csapatkapitány szerint nagyon érződött, hogy a miskolci fiúk szeretnék megverni az eddig veretlen békési gárdát. Ehhez képest már az első negyed jól sikerült a mieinknek.
MEAFC I. - Békési SzSK: 73-105 (17-29; 22-33; 22-18; 12-25)
A statisztika szerint Nikola Solevic komolyan vette a heti facebook kiírását, mely szerint:" I love that shot for 3 points more than bread to eat!"
" Jobban szeretek hármast dobni, mint kenyeret enni! "
Ugyan a 3. negyedben kissé összeszedettebbek voltak a miskolciak, de a győzelmet megérdemelték a Gladiátorok!
Risimic B.: 18; Zsíros G.: 15/12; Csorba Sz.: 8; Nagy Á.: 8; Solevic N.: 31/27;

Takács I.: 4; Kis G.: 6; Nagy Cs.: 2; Farkas G.: 2; Vujadinovic V.: 2; Korcsog Gy.: 2; Bere M.: 7

A szombat csak a felnőtteknek hozott némi pihenőt. Az Aradi Liga mérkőzésére utazott Balog Lajos és csapata. Az Aradi Ligában a kadett csapatunk az első mérkőzésen magabiztos, 1 pontos győzelmet aratott a Vásárhelyi Kosársuli ellen. A második mérkőzésüket 20 ponttal nyerték. A harmadikat viszont szoros küzdelemben elvesztették. Ez az eredmény is bőven tapsot érdemel!

Vasárnap délelőttre is jutott küzdelem. A kadettek itt is a győztek!
Békési SzSK - SZEDEÁK/B: 60-52

(16-17; 16-12; 17-8; 11-15)
Sós G.: 5; Sós B.: 2; Tóth Cs.: 30; Nagy Cs : 4; Sódar D.: 5;
Balog T.:3/3; Balog G.: 3;Horváth E : 6; Nógrádi Zs.: 2;Plavecz A., Mucsi M., Omíliák M., Király L.

A Dr. Hepp Ferenc Iskola tornaterme délután ismét bajnoki fordulónak adott otthont. A Nagykállói KE érkezett a Gladiátorokhoz. A nézők között azonban elég foghíjasan jelent meg a Gladiator Ultras, így illedelmes taps töltötte meg csak a termet. Illetve Kopanyicza András csengője, aki néhány büntetőt kivarázsolt az ellenfél kosarából. Hiányolták is páran a nagydobot, tekintve, hogy elég álmosan indult a mérkőzés. Sok kihagyott kosár és elveszített labda jellemezte azt a negyedet, amiben Csorba és Farkas mutatott jó formát. Magabiztosnak nem volt mondható a 2. negyedben sem a játékunk, de éledni kezdett mindenki, s egyre nagyobb különbség alakult ki a két csapat között. A harmadik negyedtől jöttek a szebb megoldások. Záporoztak a hármasok Nikola Solevictől, Zsíros Gábortól, Kis Geritől és Vladótól is. Balog Vilmos edző mozgatta a csapatát, így mindenki pályára lépett. Külön öröm számunkra, hogy a műtétje után Vámos László is kinézett a meccsre, hogy szurkoljon a Gladiátoroknak. Mielőbb szeretnénk őt is pályán látni! A végeredmény a 19. bajnoki győzelmet hozta a BSzSK-nak!
Békési SzSK - Nagykállói KE: 130 - 63 (26-11; 33-24; 30-15; 41-13)
Risimic B.: 19; Takács I.: 6 Zsíros G.: 17/9; Solevic N.: 16/12 Nagy Á.: 2;

Kis G.: 8/6; Csorba Sz.: 16 Vujadinovic V.: 7/3; Nagy Cs.: 7/3; Korcsog Gy.: 4; Farkas G.:10;

Bere M.: 18/3

Szép volt BSzSK!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!