Kosárlabda Nemzeti Bajnokság Keleti-csoport NBII


Békésen a kosárlabdázásnak van az egyik legnagyobb hagyománya. 1946-ra tehető a sportág megjelenése, köszönhetően településünk szülöttének, a békési és a magyar kosárlabdázás atyjának, Dr. Hepp Ferencnek.

A legnagyobb sikereket az 50-es évek hozták: női NBI., középiskolás bajnoki cím, a későbbiekben az NBII. jelentette a legmagasabb szintet férfi és női vonalon egyaránt.

A Békési Szabadidős és Sportjáték Klub 1998-ban alakult meg közhasznú szervezetként. Céljuk a város lakosságának szabadidős tevékenységének szervezése, a kosárlabda sportág népszerűsítése.

A békési kosárlabdázás hosszú éveken keresztül híres utánpótlás-nevelő bázis volt. Felnőtt csapatuk évtizedek óta az NBII. Keleti csoportjának élmezőnyébe tartozik. Legjobb eredményük a 2006/2007-es és a 2011/2012-es szezonban elért 3. helyezés és 2012/2013-as 2. helyezés.

Az NB II. versenykiírása szerint, jelenleg az alapszakasz mérkőzésein jelennek meg a csapatok.

A bajnokság négy csoportjában a résztvevő csapatok körmérkőzés rendszerben, pályaválasztói joggal, oda-visszavágó alapon játszanak a csoporthelyezésekért.

A Békési SzSK eddig minden mérkőzésén győzedelmeskedett a Keleti- csoportban. Így alakult ki az a helyzet, hogy a hátralévő mérkőzésekből már elég egyet megnyerniük, hogy a csoportjukban elsők legyenek. Szombaton délután a Cegléd érkezik hozzánk, így hazai pályán fogadjuk azt a csapatot, akiket idegenben már sikerült legyőzni. Ha győznek a békési Gladiátorok, akkor csoportelsőként várhatják a rájátszást. A csoportok első és második helyezett csapatai jogosultak a Magyar Köztársaság NB II. Bajnoka címért való rájátszáson szerepelni. A bajnokság 1. helyezett csapata a 2014/2015-ös bajnoki évben az NB I.B csoportos bajnokságban indulhat.

Közel áll tehát Békés ahhoz, hogy történelmi jelentőségű eredmény szülessen. Mindazok, akik szeretik a kosárlabdát természetesen figyelemmel kísérték eddig is a BSzSK eredményeit. Ők biztosan ott lesznek szombaton a Városi Sportcsarnokban a BSzSK- Ceglédi KE mérkőzésen délután 15.00-tól, de szívesen látunk minden érdeklődőt is!

Hajrá Békés! Hajrá BSzSK!

Erdei K.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!