Hétvégén Erima fordulókon szerepeltünk


Hétvégén gyermek csapataink közül az U12-U11-es és az U14-U13-asaink Budapesten léptek pályára, míg az U9-es gyermekeink Orosházán játszottak Erima bajnokságot.

U12-U11-es fiataljaink Budapestre utaztak vasárnap a következő kiemelt Erima fordulóra. Három nem egyszerű mérkőzés várt rájuk az FTC, a Pick és az Elektromos utánpótlás csapatai ellen. Az elektromos csapatát sikerült végül csak megverni.
BFKC - FTC-Feibra 17 - 21 (10-14)
Pick Vörösmarty - BFKC 18 - 11 (12-8)
Kézilabda Up Elektromos - BFKC 21-23 (13-18)
Csapat: Horváth Z., Minya M., Vidovenyecz B., Baji G. 5, Temesvári G. 3, Major M. 16, Kádas B. 2, Ásós M. 14, Pap R. 6, Varga L. 1, Varga I. 1, Szabó Á. 2, Kiss A., Borbély I., Kovács L.

U14-U13-es csapatunk is hétvégén Pestre utazott a kiemelt Erima bajnokság következő fordulójára. Sajnos nem úgy sikerültek a mérkőzések a nagy múltú PLER és Pick Szeged utánpótlás csapatai ellen.
PLER-Budapest I. - Békési FKC 39 - 25 (27-16)
Békési FKC - Pick Szeged "A" 19 - 32 (9-22)
Kodály ISK U14 - Békési FKC 22 - 23 (15-18)
Csapat: Benedek-Tóth P. 6, Foltin K. 10, Kecskés B. 9, Kocsor S. 3, Magyar B., Mándy T. 4, Masa M., Molnár G., Pankotai B., Szabó P. 5, Szász B. 25, Tóth P. 5, Tóth R., Ulics M.

Papp Bálint (edző): Hozzáállási és akaratbeli problémák akadtak a hétvégén. Sajnos felmentek a gyerekek a pályára és előre eldöntötték, hogy a nagyobb csapatoktól kikapnak. Gyenge, akarat nélküli játék volt az első két mérkőzésen, így nem lehet pályára lépni. Mindig meg kell próbálni, a legnehezebbet is. Az utolsó meccsen végig vezettünk, de magunknak köszönhetjük, hogy nehézzé tettük. Itt már láttam néhány embernél a küzdelmet és az akaratot. Ezen javítanunk kell.

Szombaton Orosházán került megrendezésre az U9-es korosztálynak az Erima bajnokság fordulója. A kézilabda szövetség úgy döntött, hogy ebben a korosztályban nem számolják a mérkőzés eredményét. Így is történt hétvégén, 2 csoportban játszottak a gyerekek. A Békési FKC csapata az Orosháza, a Törökszentmiklós és a Bethlen Gábor Általános Iskola csapatai ellen léptek pályára.
Hozzávetőlegesen elmondható, hogy a Bethlen Gábort nagy különbséggel legyőzte a Békés, azonban az Orosháza és a másik Törökszentmiklóssal igaz felvették a harcot, de végül tőlük kikaptak.

Gazsó György (edző): "Nem úgy játszottunk, mint a Szentesi tornán az biztos, nem voltam túl elégedett a csapattal. Egyedül Beinschródt Ervin, akit ki tudnék emelni, ő hozta a múltkori formáját. Nem volt meg az a lelkes, harcos csapatjáték, mint a múltkor, egy jó egyéni teljesítménnyel nem tudtuk a szoros mérkőzéseket megnyerni. Dolgozunk tovább, remélem a hétvégén Törökszentmiklóson már jobb eredményt fogunk produkálni."

Április 12.-én itthon lép majd pályára U9-es csapatunk.

Hajrá Békés!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!