30 éves osztálytalálkozó


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Békés
Megjelent: 2014 Március 31. ( Hétfő ) 00:41
Módosítva: 2014 Március 31. ( Hétfő ) 14:30
30 éves osztálytalálkozó. Még kimondani is sok idő. És milyen hihetetlen?! Hiszen minden, mintha csak tegnap történt volna… 1984. júniusában ballagott el a 8/A. osztály Békésen a 2. számú iskolában.

A Karacs Teréz Általános Iskola végzős diákjainak osztályfőnöke, Borbély Emese lépkedett anno ballagó osztályának az élén. Büszke volt ránk és szeretett minket. Mi voltunk Békésen az első osztálya, mi voltunk az első "gyermekei". Nem voltunk mi jobbak, mint mások ebben a korban. Sok problémát és fejfájást okoztunk azokban az években a minket tanító tanároknak. De rengeteg örömmel is megajándékoztuk őket. Nem voltunk valamennyien eminens diákok, de igazi tizenéves fiatalok voltunk, ennek a generációnak minden hibájával és értékével együtt. Jó kis csapat volt a mienk!

És most, 30 év után ismét találkoztunk. Kis országunk minden szegletéből érkeztek a volt diákok. Sopron, Székesfehérvár, Budapest ezen a napon nem jelentett távolságot. Valamennyien izgalommal és némi feszültséggel néztünk a Nagy Nap elé.

Vajon kik jönnek el? Hányan leszünk? Megismerjük egymást? Mi történt ennyi év alatt a többiekkel?

De ezekre a kérdésekre 2014. március 29-én délután 15 órakor megkaptuk a választ. A 28 fős osztályunkból 19 tanuló jelent meg az osztálytalálkozón. És természetesen osztályfőnökünk Emese néni. Az élménybeszámolók egymást követték, és valahogy nem fogytunk ki a mesélnivalókból. Hány és hány élettörténet, mint egy-egy csoda elevenedett meg az osztálytermünk régi falai között! Büszkék voltunk/vagyunk arra, hogy ide járhattunk, és arra, hogy ismerhettük egymást! Hol vannak már azok a régi ellentétek, amik serdülő éveink alatt időnkét feltörtek belőlünk?! Itt ismét barátok, pajtások, cimborák voltunk, akiket összekötnek a régi csínyek és közös emlékek. Őrsi órák, orosz verseny, gyakszi kert és sok nevetés… Minden iskolai história egy másik kezdetébe torkollott. Mint megannyi láncszem fűződtek egymásba az iskolai szép emlékek .

Később a Bagoly Vendéglőben folytatódott az este, ahol egy kellemes, együtt elköltött vacsorával tettük fel a Nagy Napra a koronát. 5 év múlva ismét találkozunk!!!

Tételek: 1 - 20 / 185 (10 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!