Dankó Béla és Izsó Gábor adta át a szelektív hulladékgyűjtőt


Átadásra került a Békési Kommunális és Szolgáltató Kft. (BKSZ) telephelyén az újonnan felépített hulladékgyűjtő udvara és szelektív hulladékválogató csarnoka.

A válogatóműben Békés város lakosságától házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerben begyűjtött, valamint a hulladékgyűjtő udvarból szelektíven gyűjtött hulladékok kerülnek előkezelésre. A Kft. önerőből, több mint 30 millió forint értékben invesztált a fejlesztésbe. A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszer bevezetése során 20 millió forintos ráfordítással, családi házas övezetben több mint 4000 darab hulladékgyűjtő edényt, tömbházas övezetben 48 darab 1100 litere konténert vásárolt és ingyenesen kihelyezte a lakosok részére. A telephelyre beszállított hulladékok válogatása egy 10 millió forintos beruházás részeként 250m2 alapterületű fedett csarnokban, emberi munkaerővel

A Békési Kommunális és Szolgáltató Kft., mint közszolgáltató a mostani beruházással majdnem egy időben lehetőséget teremt arra is, hogy a békési lakosok veszélyes hulladékaikat biztonságosan a környezet szennyezését kizáró módon leadhassák, így ezek a hulladékok a megfelelő hasznosító illetve ártalmatlanító szervekhez kerüljenek. Ez utóbbi program április 1-jén indul amennyiben a tárolók, konténerek leszállításra kerülnek a telephelyre. Az új hulladékgazdálkodási rendszer bevezetésétől a hulladéklerakóra történő hasznosítatlan hulladékok mennyiségének csökkenését, a lakosság hulladékgazdálkodási szemléletének változását, valamint Békés város hulladékszállítási költségeinek csökkenését, így a lakosság egyre nagyobb terheinek mérséklését reméli a Kft.

Tételek: 1 - 20 / 27 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!