Junior győzelem és felnőtt vereség Lajosmizsén


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Lajosmizse
Hétvégén felnőtt és junior csapatunk Lajosmizsére utazott a 21. fordulót lejátszani.

Juniorcsapatunk 16 órától lépett pályára, fej-fej mellett dobálták a mérkőzés elején a gólokat a csapatok. A félidő végére már 5 gólos előnnyel ment pihenőre a Békés. A második félidőben mindenki pályára lépett, a 16. perctől egy a hazai csapatnál egy 10 perces gól szünet volt, amit a BFKC jól kihasznált és egy 8-0-s szériával 15 gólra növelte előnyét. Végül 21-35-s eredménnyel megszerezték az újabb két pontot, ami még magabiztosabbá tette a tabella első fokát.

Primavera Mizse KC - Békési FKC 21 - 35 (11-16)

BFKC: Styop M., Földesi B., Felföldi G. 2, Gulyás E. 1, Kánya L. 3, Fedor B. 5, Juhász Á. 1, Csige Z. 1, Teleki L. 2, Domokos I. 7, Molnár G., Szilágyi G., Szilágyi D. 8, Karács M., Szőnyi P. 1, Szudár Cs. 4. Edző: Döge Sándor

Mizse legjobb dobói: Szuhányi Z. 10, Szajbert Zs. 7.

Kádas László (edző): "Nehezen indult a mérkőzés, de amikor megnyugodtunk, akkor realizálódott a két csapat között valósi különbség. Gratulálok a győzelemhez."

Felnőtt csapatuk jól kezdett a Mizse ellen, a 8. percben már 0-4 volt a mérkőzés állása. Ekkor a hazai csapat időt kért, mg is szerezték a 9. percben az első góljukat. Ezután a hazai csapat elkapta a mérkőzés fonalát és a 24. percen, már 10-10-et mutatott az eredményjelző. Ezek után fej-fej mellett dobálták a gólokat a csapatok, amiből 1 góllal a 30 perc eltelte után csapatunk jött ki jobban. 1 gólos előnnyel mehetett a Békés pihenőre. A második félidő 13. percében a Mizse megfordította a mérkőzést, ezután sajnos nem tudták a fiúk megfordítani a mérkőzést, csak az eredmény után futottak, a 2-3 gólos előnyét megtartva otthon tartotta a 2 pontot a Primavera Mizse KC

Primavera Mizse KC - Békési FKC 30 - 27 (14-15)

BFKC: Rácz R., Domokos D., Molnár S. 4, Sipeki L. 5, Kósa B. 2, Kovács A. 7, Gazsó P. 1, Kardos R. 2, Ambrus J., Kopcsák J., Felföldi G., Polgár T. 3, Lehoczki Á. 3, Fekete G., Fedor B., Kánya L.

Mizse legjobb dobói: Endrédi 8, Varga J. 8.

Gávai Ferenc (edző): "Tudtam, hogy gyenge és részrehajló játékvezetés lesz, de arra nem számítottam, hogy négy meghatározó játékosom ilyen gyengén játszik."

Április 12.-én itthon lépnek pályára csapataink 16 órától a juniorok, 18 órától a felnőttek. Várunk mindenkit a mérkőzésekre.
A felnőtt meccs félidejében kerül majd sorsolásra a Ziccer játékának nyertese.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!