Munkahelyteremtő pályázatok segítik a vállalkozókat


Sikeresen pályáztak az idén januárban meghirdetett munkahelyteremtő pályázaton a Békés megyei vállalkozók. Az idei munkahelyteremtő beruházási pályázaton országosan 1254 vállalkozás kap összesen 13 milliárd forint támogatást, ami 6541 új munkahely létrehozását segíti.

A mikro-, kis- és középvállalkozások vissza nem térítendő támogatást nyerhettek el új gépek, eszközök, berendezések beszerzéséhez. Az előző három évben, 2011 és 2013 között összesen 2100 kkv kapott 25 milliárd forint támogatást. Ezzel 13 500 új munkahely jött létre a vállalkozói szférában, és 24 ezer állás megőrzését is segítette a program.

Kiemelkedőnek tekintem, hogy a Békés megyei, illetve Békés megye 2. számú választókerültének településein működő vállalkozók aktívan pályáztak, hiszen a Kormányzat elképzelése és célkitűzése, miszerint új munkahelyek létrehozására van szükség, kizárólag rajtuk keresztül valósulhat meg .- nyilatkozta Dankó Béla országgyűlési képviselő.

A képviselő elmondta, hogy Békés megye 2. sz. választókerületében összesen 26 vállalkozás 94 új munkahelyet teremt majd a Kormány által biztosított több mint 211 millió Ft támogatásnak köszönhetően.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!