Kiemelt Erima forduló Nyíregyházán


U14-13-as csapatunk a hétvégén Nyíregyházára utazott a Kiemelt Erima Bajnokság következő fordulójára.

A Dabas csapata ellen kezdte a napot a Békés. Nagyon szoros volt végig a mérkőzés. Az első harmad után 1 góllal vezetett a Dabas, a második játékrészben sikerült kiegyenlíteni, sőt a 29. percben még vezettünk is 1 találattal. A harmadik játékrész se eredményezett különbséget a két csapat között. Végül 27-27-es döntetlennel záródott a mérkőzés.
A második mérkőzést az FTC ellen játszotta a Békés. Nem sikerült túl jól kezdeni a játékot, az első 15 perc után 5-8-ra a pesti csapat vezetett. A második harmadban már sikerült közelebb kerülni az ellenfélhez, majd a harmadik játékrészben háromszor is sikerült 3-0-s szériával felül kerekedni a Fradin, végül 27-22-re nyert a Békés.
A harmadik mérkőzés bizonyult a legnehezebbnek a hazai pályán játszó, Nyíregyházaellen. Szorosnak bizonyult végig a mérkőzés, az első harmadban egy 3 gólos etappal a hazai csapat előnyt szerzett, így 12 perc elteltével 8-10-t mutatott az eredményjelző. A második játékrészben Szász Bálint kilencszer talált be a Nyírségi kapuba, amivel a 25. percben már két góllal vezetett a BFKC, azonban a harmad végén ismét 1 gólos hátrányban voltunk. Nem sikerült végül megfogni a hazai csapatot, így nagy csatában sajnos 32-34-re kikapott a Békés.

BFKC: Benedek-Tóth P. 3, Mándy T., Szabó P. 7, Magyar B. 5, Hégely S. 1, Szász B. 27, Kecskés B. 11, Tóth R., Molnár G. 10, Tóth P. 14, Ulics M., Pankotai B. 3, Foltin K. 5.

Papp Bálint (edző): "Felemásra sikerült a nap, hiányérzetem van, mivel szerintem mindhárom csapatnál jobbak vagyunk. Egy -egy gyengébb teljesítmény eldöntött egy mérkőzést. Sajnálom, hogy nem sikerült 6 ponttal haza térni Nyíregyházáról."


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!