Az Önkéntes Pont is támogatta a békési fúvószenekart.


A Békési Önkéntes Pont önzetlen támogatása is hozzájárult ahhoz, hogy története során először jusson el a Demecseri Fúvós Zenekari Fesztivál és Minősítőre a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar.

Bagoly László karnagy, a zenekar vezetője tájékoztatása szerint a 23 évvel ezelőtt újjáalakított, zömében általános- és középiskolásokból álló zenekarnak az elismert szakemberekből álló zsűri kiemelt arany minősítést adott. Fúvószenekarunk húszperces programjában a kötelezően előírt magyar induló mellett Farkas Antal Békés megyei dallamokat rejtő Üveges tánc című darabját, Whitney Houston One Moment in Time, valamint Ennio Morricone Moment for Morricone című darabját adta elő. Sikerüket jól jelzi, hogy a publikum állva, vastapssal köszönte meg a magával sodró fellépést. Az ötödik alkalommal megrendezett kétévenkénti fesztiválon összesen 14 zenekar mutatkozott be, főleg a keleti országrészből. A szervezőknek gondjuk volt arra, hogy a rendezvény valódi örömzenéléssé alakuljon, mivel a nap végén a városka központjában, azaz szabadtéren valamennyi zenész, összesen közel félezren fújták együtt az ismertebb dallamokat.

A Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar Demecserre utazását a Békési Önkéntes Pont mellett a Békés Drén Kft., a Békési Fúvószenekari Közhasznú Egyesület, a KÉSZ békési szervezete és a Nefelejcs Egyesület támogatta.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!