Legfontosabb vitaminjaink! Levendula Patika 6 rész.


Az E vitamin Cikksorozatunk szerzője Jeszenszky Attila, a Levendula Patika szakgyógyszerésze, a gondoskodo.hu és az immunspecialista.hu főszerkesztője.

Tokoferol néven is ismert, zsírban oldódó vitamin. Jelentős antioxidáns hatással bír. A többi zsírban oldódó vitaminnal ellentétben csak rövid ideig raktározódik szervezetünkben. Fontos szerepet játszik az ideg- és keringési rendszer működésében, a bőr, és a haj egészségében. Javítja a sebgyógyulást, kedvezően befolyásolhatja a szexuális életminőséget. A nagyvárosi élet, a stressz, a túlzott telített zsír-fogyasztás terheléseit mérsékelheti szervezetünkben.

Hiánya: izomsorvadást, meddőséget, vérszegénységet, kimerültséget okozhat.

Napi ajánlott mennyiség: 400mg. Emelhető az adagolás, ha családjában többször fordult elő szívinfarktus, szennyezett levegőjű helyen él (pl. nagyvárosban), szeretné lassítani az öregedési folyamatokat, vagy aktívan sportol.

Természetes forrásai: a búzacsíra-olaj (csíráztatott magokból sajtolt olajok), gabona-magvak. Felszívódását elősegíthetjük C-vitamin és szelén együttes fogyasztásával.

Túladagolás: esetén nem ismerünk káros mellékhatásokat.

A Levendula Patika további cikkei a Mátrixon!

www.gondoskodo.hu

www.immunspecialista.hu

www.facebook.com/levendulapatika

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!