Idegenben nyert felnőtt csapatunk a PLER ellen


Az ősszel 51-26-os győzelmet aratott csapatunk a PLER Budapest II csapata ellen Békésen. Vasárnap sor került a tavaszi visszavágóra a Lőrinczi Sportcsarnokban.

Izgalmakkal kezdődött a mérkőzés, az első gólt a hazai csapat lőtte az első támadásból. De erre két gyors támadással válaszolt is a BFKC. A hétméterest hibáztunk, majd több technikai hiba után a pestiek elhúztak 3 góllal. A 12. percben 6-3 volt a mérkőzés állása. Azonban ezután Molnár négyszer talált be egymás után a pesti kapuba, így az egy gólos előny már a Békésnél volt. A félidő további részében fej-fej mellett lőtték a gólokat a csapatok, a 30. perc eltelte után viszont csapatunk örülhetett, az eredményjeléző 12-14-t mutatott. A második félidőt jól kezdték a fiúk már 4 gólos előnyre tettek szert, ám ezután egy 6 perces intervallumban 1 gólt szereztek, míg a PLER 5-öt, az előny oda lett. Gávai Ferenc ekkor időt kért, ami használt a csapatnak, az 51. percben már 21-22 volt az állás. Hatalmas küzdelem volt a pályán, mindenki gólt akart szerezni, mindkét oldalon sok volt a hiba, amiből végül pontosabb támadás befejezésekkel és helyzet kihasználásokkal a Békés jött ki jobban és nyerte meg a találkozót 22-25-re.

PLER Budapest II - Békési FKC 22- 25 (12-14)

BFKC: Domokos D., Styop M., Balán R., Ambrus J. 3, Kopcsák J. 1, Kovács A. 4, Lehoczki Á., Molnár S. 11, Polgár T., Sipeki L. 1, Kósa B. 3, Gazsó P. 2, Fekete G., Felföldi G., Fedor B., Szudár Cs.

PLER legjobb dobói: Uzonyi B. 8, Vizi B. 5.

Gávai Ferenc (edző): "Örülök az idegenbeli győzelemnek, ezzel a sikerrel még esélyünk van a bajnokság negyedik helyének megszerzésére. "

Gratulálunk felnőtt csapatunknak, ha a további három fordulóban minden jól sikerül, akkor akár a negyedik helyet is elcsípheti a BFKC a tabellán.

Május 2.-án (péntek) a Pick Szeged II csapatát fogadja a Békés 18 órától a felnőttek, előtte 16 órától a juniorok lépnek pályára a Békés Városi Sportcsarnokban.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!