K1-rendszerben Országos Bajnokságon voltak a békésiek


K1-rendszerben Országos Bajnokságon voltak a békésiek

2014.04.26-án, szombaton WTKA Országos Bajnokságon voltak a Békési Elit Szabadidős Küzdősport Club versenyzői.Három fiatal sportoló indult a WTKA Országos Bajnokságon: Kádas Gábor László (17), Reszelő Patrik (11) és Nógrádi Péter (11). Ezen a versenyen több mérkőzést is vívhattak a sportolók.
Az első mérkőzésen 30kg-os súlycsoportban Reszelő Patrik debütált. Egy erős és ügyes ellenféllel küzdött, de a technikai előny Patrik oldalára billentette a versenybírák pontozói döntését, így egyhangúan a békési fiatal kezét emelték a magasba, és ezáltal tovább jutott a döntőbe. Ott egy nagyon kemény ellenfél várta Patrikot. Szabó Sándor (Patrik edzője) elmondása szerint, utoljára Thaiföldön látott ilyen szálkás gyors gyerekeket, de Patrik nem hátrált meg a feladat elől. Sőt, egyenlő ellenfélként küzdött a békési fiú. A mérkőzés végén azonban ellenfele győzött. Ha Patrik egy kicsit több támadással próbálkozik, akár meg is lehetett volna a meccs. Azonban így is elmondhatjuk, hogy a WTKA szervezetnél országos második helyezett lett.
Ezután Nógrádi Pétert szólították a szorítóba. Aki 40kg-os súlycsoportban mérkőzött. Az ő mérkőzése is parázs hangulatban zajlott. Keményen letámadta sokszor ellenfelét, jól használta a mesterétől tanultakat. A mérkőzés végén mégis ellenfelét hozták ki győztesnek. Edzője szerint nyugodtan adhatták volna Petikének is a mérkőzést, de sajnos nem így tettek. Petinek be kellett érnie a 3.helyezéssel.
Kádas Gábor László 63.5-kgban indult. Tőle mindenki győzelmet vár mérkőzésein. Ez a bajnokság remek felkészülési lehetőséget nyújtott számara a 2 hét múlva megrendezésre kerülő Szegedi Világkupára, amiről szintén beszámolunk. Gábor első mérkőzésén már az első menetben át vette ellenfele fölött az irányítást, amit a második menet első percében egy kiütés koronázott meg. Ezáltal nem kellett a bírói döntésen izgulni. A döntőben még a második menetig sem kellett várni. Gabi a második percben egy határozott beugrós jobb egyenessel padlóra küldte ellenfelét, ezáltal vitathatatlanul övé lett a bajnoki cím.
Szabó Sándor edző meg volt elégedve tanítványaival és készülnek rendületlenül a további megmérettetésekre.
Ezeket a sikereket köszönhetjük még Zjajic Predragnak a Zépé Café ügyvezető igazgatójának, aki Kádas Gábor László szponzora.

További sok sikert és szép eredményeket kívánunk a clubnak!


Pusztai Gábor Máté


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!