Országos elsők a Hepp Ferenc Iskola 6. osztályos kis környezet


Samu Hedvig tanítványai nyerték a Rigó Énekeljen Kárpát-medencei környezetvédelmi versenyt

2014. május 8-án és 9-én rendezték meg az országos "Rigó énekeljen!" Kárpát-medencei Környezetvédelmi Csapatverseny döntőjét, a 6. osztályos kategóriában. Az alábbiakban a csapat tagjainak élménybeszámolóját olvashatják.

"Reggel 9-kor indultunk az iskola parkolójából Nyíregyházára, a Kis Vakond táborba, felkészítő tanárunk Samu Hedvig (Hédi néni) vezetésével.

A csapat tagjai: Farkas Tünde, Nagy Nikolett, D. Varga Richárd, Szűcs Zoltán. Már alsós korunkban neveztünk erre a versenyre. Gregus Mária tanító néni adott át felsőben minket mostani osztályfőnökünknek, Samu Hedvig tanárnőnek. Ő tanítja a természetismeret tárgyat. Ő vitt minket már tavaly is versenyre ahol országos 2.-ok lettünk. Így megbeszéltük, hogy idén is megpróbáljuk, és sikerült.

Miután megérkeztünk, regisztráltunk, és a kiválasztott házunkba mentünk, és berendezkedtünk. Ezután átöltöztünk, és a hívózene hangjai után felsorakoztunk a többi 9 csapattal együtt. Majd kezdetét vette az ünnepélyes megnyitó.

Az első feladatsort a házunkban kellett megírnunk. A feladatok témája a ló volt, jegyezzük meg nagyon nehéz téma volt mert sok mindent kell tudni róla, pl.: lovas terápia, a ló kommunikációja, patkója, színei és lovas közmondásokat kellett megfejteni… stb.

Tesztírás után játék következett, játék után pedig jött a fürdés és az alvás. Másnap az ébresztő után rendet raktunk a házban, melyre 9,5 pontot kaptunk. Ezután elfogyasztottuk a reggelit. Később elindultunk az állatkertbe, ahol a cápaetetés és a fóka-show után újabb feladatlapot kaptunk. Meg kellett keresni bizonyos állatokat és leírni jellemzőiket, amik NEM voltak feltüntetve a táblákon, így hát kérdezősködtünk az állatkerti gondozóktól. Tehát ez a feladat alaposan igénybe vette a kommunikációs képességeinket is.

Miután visszamentünk a táborba, megebédeltünk, összepakoltunk, és a hivatalos eredményhirdetésen kiderült, hogy 2 hibával elsők lettünk. Az eredményhirdetés után hazafelé indultunk a Hédi néni kocsijával. Vésztőnél megálltunk fagyizni. Ezután hazafelé vettük az irányt. Itthon a szülők nagyon örültek az eredményünknek. Köszönjük Hédi néninek a felkészítést!"


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!