7. helyezés a Diákolimpia döntőben


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Balmazújváros
Május 8-11 között Debrecen és Balmazújváros közösen adott otthont a V. korcsoportos Diákolimpia Kézilabda döntőnek. A döntőbe 8 csapat jutott tovább, mind a fiúknál, mind a lányoknál. A békési Szegedi Kis István Református Gimnázium is bejutott a döntőbe. A Békési FKC több fiatal játékosa a csapat alaptagja volt a hétvégén.

Nem könnyű mérkőzések vártak a fiúkra, nagy múltú NBI-es csapatok iskolai utánpótlás csapataival kellett megmérkőzniük, már a csoportmeccsek alatt, mint például a Veszprém vagy a Balatonboglári Somogyi tagintézmény. .
Elmondhatjuk, hogy fiataljaink, nem hátráltak meg, szoros meccseket játszottak és tisztesen helyt álltak, büszkén képviselték a békési gimnázium nevét. Végül a 7. helyen végeztek, ha lett volna egy kapus is közöttük biztosan előrébb sikerül végezni, illetve a Csige Zoltánt választották a Békési csapat legjobb játékosának.

Csapat tagjai: Szőnyi Péter, Fedor Bence, Csige Zoltán, Teleki Levente, Szilágyi Gergő, Juhász Ádám, Ulics Milán, Benedek-Tóth Péter, Tóth Csaba, Alt Barnabás.

Juhász Ádám játékost kértük, hogy pár szóban foglalja össze a pár nap tanulságát:

- "Nagyon sokat tanulhattunk a 3 nap alatt. Magas színvonalon játszó, nagyon jól képzett csapatokkal játszottunk. Rengeteg tapasztalatot szereztünk. Úgy gondolom, hogy elég tisztességesen helytálltunk és küzdöttünk minden meccsen, ezért tudtunk szoros meccset játszani mind a Veszprémmel, az Orosházával és a Budapest csapatával is. Mindenki nevében mondhatom szerintem, hogy élveztük a játékot."

Gratulálunk a Csapatnak!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!