Kertész leszek


A tehetséges gyermekekről tanácskoztak a Dr. Hepp iskolában

A májusköszöntő hangjaival vette kezdetét a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola 2014. május 10-i nevelési értekezlete. A tanácskozás témája a "Kertész leszek, fát nevelek" gondolat jegyében a gyermekek tehetséggondozása volt. A Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola igazgatónője, Deákné Domonkos Julianna köszöntötte a résztvevő óvodai és iskolai pedagógusokat, a meghívott vendégeket.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Izsó Gábor polgármester úr, iskolánk Intézményi Tanácsának elnöke, Kis Eszter, a KLIK Békési Járási Tankerületének igazgatója, Béres Istvánné, a Fürkész Tagóvoda vezetője, Sáriné Zentai Gabriella pedagógiai szakértő, Kőrösi Tibor, a Körös-Vidéki Tehetségsegítő Tanács titkára és Bereczki Lászlóné Piroska, a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde igazgatója is.

Kis Eszter megnyitója után Bagolyné Szűcs Andrea, a Fürkész tagóvoda óvodapedagógusa képes-filmes összeállításban mutatta be a tehetség ígéretek felismerésének és gondozásának óvodai gyakorlatát. Mivel az általános iskola az óvodai pedagógiai munkára alapoz, nagyon fontos az óvodák és az alapfokú oktatási intézmények zökkenőmentes kapcsolata is. A Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és a Fürkész Tagóvoda sokoldalú, példamutató együttműködéséről szólt Béres Istvánné előadása.

Dávidné Gyarmati Zsuzsanna, a Hepp iskola törekvéséről számolt be: arról, hogy intézményünk célja a jövőben Regisztrált Tehetségpontból Akkreditált Tehetségponttá válni.

Az Alapfokú Művészeti Iskolában folyó, különleges tehetséggondozó tevékenységekről és ezek eredményeiről szólt Bagoly László, az AMI vezetője.

A Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat tehetségfelismerő és tehetséggondozó tevékenységéről tájékoztatott Schőn Anna tehetségkoordinátor.

"A tehetség sokszínű és nemzeti kincs" hallhattuk Lindenbergerné Dr. Kardos Erzsébettől, a Szent István Egyetem nyugalmazott főiskolai docensétől, aki lebilincselő előadásában a tehetség felismerésének és gondozásának mindennapjait mutatta be, kitérve ennek a tevékenységnek a buktatóira, problémáira is.

Az előadássorozat végén a Delta Tehetséggondozó Akadémia létrehozásáról értesülhettünk. Elsőként Békés megyében vállalta fel ezt a tehetséggondozó feladatot Barkász Sándor képviselő úr, az Akadémia alapítója. Most testvére, Barkász Anikó, az Akadémia ügyvezetője vázolta a kiválasztás rendszerét, képzési elveit és programjait.

A délelőtti program végén az iskola aulájában "Kertész leszek, fát nevelek" címmel Barna Zoltán iskolaigazgató helyettes nyitotta meg az alkotópályázatra érkezett óvodás és iskolás munkákból készült kiállítást.

A tehetségesekről szóló rendezvényt tehetséges fiatalok tánca zárta: Mahovics Tamás, az AMI néptánctanára, a Népművészet ifjú mestere, óvodás kisfiával és volt Hepp Iskolás tanítványával, Gellén Péter, Ezüst pitykés táncossal kalotaszegi legényest adtak elő.

(HeppStúdió)


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!