Az induló 5 fős csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 5 kg kolbászhúsból sütni való kolbászt készítsenek.
A rendezők biztosítják az asztalt, a kolbászhúst, (azt a befizetési utalvány felmutatásával vehetik át a verseny helyszínén!) és a töltéshez szükséges belet. A versenyzőknek fehér kötény vagy köpeny, ill. sapka, vagy kendő használata kötelező.
A csapatok hozzák a hagyományos kézi darálót és töltő gépet, a fűszereket és a munkálatokhoz szükséges eszközöket (kés, műanyag vágódeszka stb.).
A vetélkedés időpontja: 2014. október 24. /péntek/ 11.00 óra.
Időtartama: maximum 2 óra
Helyszíne: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok mellett felállított Mokry Sámuel sátorban
Eredményhirdetés: 2014. október 24. 15 óra
A részvételnek nem feltétele a versenyzés!
A versenyben részt vevő csapatoknak egy darab 30 cm-es kolbászt kell leadni a zsűrizéshez, a húsátvételi helyen a láda visszaadásával együtt. A többi a csapat tulajdonát képezi, de az a fesztivál helyszínén tűzvédelmi és higiéniai szempontok miatt nem süthető meg!
A zsűri értékeli a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát stb. A zsűri a készítés folyamatának és a nyerskolbász állagának minősítése után a kolbászokat azonos konyhai körülmények között sütteti meg.
Nevezés díj, mely magában foglalja a hús árát is, 6.000 Ft.
A hús átvételekor 3.000.-Ft letéti díjat kell fizetni a húsos ládáért, melyet a verseny végén, a leadás után a csapat visszakap.
A verseny díjai:
1. díj: 15 szál igazi csabai füstölt kolbász
2. díj: 10 szál igazi csabai füstölt kolbász
3. díj: 5 szál igazi csabai füstölt kolbász
A zsűri a díjakat más megosztásban is odaítélheti és különdíjakat is kiadhat.
Információs telefon és fax: 66/449-725; 06/309427655, 06/305458652
e-mail cím: info@csabaikolbaszfesztival.hu
ONLINE ASZTALFOGLALÁS, JELENTKEZÉS A VERSENYRE!
(X) Reklám