Sikeresen pályázott a város 4 civil szervezete!


A Békési Fürdőért Közalapítvány, a Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület, a Békési Városvédő és Szépítő Egyesület és a Mentálhigiénés Egyesület 2013-ban sikeres pályázatot nyújtott be 15 fő foglalkoztatásra 12 hónapra, és a projektek lezárását követően további 3 hónapra.

A pályázat megnyitóján Izsó Gábor polgármester hangsúlyozta, a cél az is, hogy a fiatalok éljenek a lehetőséggel, mert a város folyamatosan keresi a jövő munkaerőit.

A pályázatban a civil szervezetek 100%-os intenzitású, vissza nem térítendő támogatást nyertek a fiatalok foglalkoztatására és képzésére.

A Békési Fürdőért Közalapítvány: 15.202.105,- Ft

Békési Városvédő és Szépítő Egyesület: 19.998.487,- Ft

Mentálhigiénés Egyesület: 19.998.841,- Ft

Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület: 6.613.056,- Ft

A projektbe azok a fiatal munkanélküliek lettek bevonva, akik középfokú végzettség esetén 25. életévüket, felsőfokú végzettség esetén a 30. életévüket nem töltötték be, és a bevonás időpontjában nem részesültek egyéb állami vagy európai uniós forrásból képzési támogatásban, és a projektbe bevonást megelőző 6 hónapban nem álltak fizetett alkalmazásban.

A fiatalok foglalkoztatása néhány hónapja kezdődött, a civil szervezetek vezetése megelégedéssel fogadja a fiatalok munkáját, melynek pozitív hatása már érezhető a szervezetek működésében.

A foglalkoztatás mellett informatikai, kommunikációs és idegen nyelvi (angol és német) képzésen vesznek részt a fiatalok, mely végén tanúsítványt kapnak a képzések elvégzéséről.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!