Kulturális témájú pályázat a könyvtárban


Forrás: Békés Városi Püski Sándor Könyvtár
Helyszin: Dübögő Étterem
Békés Városi Püski Sándor Könyvtár sikeres pályázatot nyújtott be TÁMOP-3.2.13-12/1 azonosítószámú „Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában” elnevezésű pályázati kiírásra „KönyvTár – InfoTár” címmel.

A 2014. január 20-án elkezdődő pályázat keretében több városi, illetve egy dévaványai nevelési-oktatási intézmény együttműködésével általános iskolás és középiskolás korú gyermekek részére kulturális témájú heti és havi szakköröket, versenyeket, vetélkedőket, témanapokat, témahetet szerveznek a projekt megvalósításában közreműködő munkatársak.

A pályázat megvalósításának részeként 2014. május 16-án szakmai rendezvény került megtartásra, amelyen a projekt részletesen bemutatásra került, az együttműködő intézmények munkatársai tapasztalataikat, javaslataikat megoszthatták egymással, illetve a projektben résztvevő gyermekek előadásait is megtekinthették a résztvevők.

A pályázat keretében megvalósítandó programok lehetőséget biztosítanak a gyermekek személyiségének fejlesztésére, kreatív képességeiknek kibontakoztatására, esetleges hátrányaik kompenzálására. A különböző típusú, tematikájú foglalkozások igazodnak a nevelési-oktatási intézmények pedagógiai programjához, elősegítik a különböző tantárgyi kompetenciák fejlesztését. További cél a programokon résztvevők olvasási kultúrájának, kreativitásának fejlesztése és a résztvevők igényéinek felkeltése a könyvtári szolgáltatások iránt.

Együttműködő partnerek:
Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Bóbita Integrált Tagóvoda; Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola; Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium három intézményegységgel: alsó- és felső tagozat, gimnázium; Békés Megyei Tisza Kálmán Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium; Békés Megyei Tisza Kálmán Dévaványai Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium.


A projekt összköltsége: 20.118.769.-Ft. Támogatás mértéke: 100%. Pályázat azonosítószáma: TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0520


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!