Békésiek a Szupermaratonon!


Május végén tartották a hagyományos, immár a 17. OTP Bank Nemzetközi Szupermaraton Kerékpáros és Görkori Túrát a Békéscsaba—Arad—Békéscsaba 200 km-es útvonalon.

Szombaton a Csabagyöngye elől indultak a futók, a kerékpárosok és görkorisok Aradra. A Békési DAC egy férfi váltóval képviselte magát. A résztvevők a Békéscsaba—Arad 100 km-es útvonal megtétele után érkeztek a román város főterére. Másnap ugyanez volt az útvonal, csak visszafelé.

47 férfi váltó indult a versenyen, ahol a békési atléták remekül versenyeztek a végig szakadó esőben és nagy szélben. Az első szakaszt, 16,7 kilométert Botos Zsolt, a második, 19,4 kilométert Ilyés Tamás, a harmadik, 14,7 kilométert Botos Márton, a negyedik szakasz 24,7 kilométerét Szilágyi István, míg az első nap befutóját, 24,5 kilométert, Varga Pál futotta. Az első nap után a remek hetedik helyen tértek pihenőre a békési fiúk, idejük 7:09.12.

A második napon Varga Pál helyett Miklós Tibor futott, illetve Botos Zsolt megcserélte Ilyés Tamással a szakaszát. A fiúk remekül küzdve megtartották a kitűnő hetedik helyet az erős mezőnyben. A második napi idejük 7:22:49, összetett eredményük 14:32:02.

A versenyen való részvételt a Békés Drén támogatta.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!