Diákolimpián a Békési DAC lányai!


Május utolsó hete az atlétikáról szólt, ekkor bonyolították le az országos diákolimpiai döntőket. Remek eredményt ért el Nyeste Ágnes az V – VI. korcsoportos országos döntőjében.

A Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény tanulója két aranyéremmel térhetett haza Budapestről, az Ikarus pályán rendezett versenyről. Első nap a 400 méteres síkfutást nyerte meg, 58.00-ás kitűnő egyéni csúccsal. Ezt a győzelmet másnap újabb siker követte. Kiváló utolsó 100 méterével megnyerte a 400 méteres gátfutást is. A 63.72-as ideje újabb egyéni csúcs volt. Ági nagyon sok országos bajnoki érmet szerzett eddig, de ez volt az első - és rögtön a második - aranyérme.

A Békési DAC másik indulója szintén jó teljesítményt nyújtott. Pankotai Kinga, a Szegedi Kis István Református Gimnázium végzős tanulója, távolugrásban a nyolcadik lett, 490 centiméterrel. Közben megsérült, így nagy bravúr volt, hogy 100 méteren a döntőbe jutott, ahol hetedik lett 13.30-al.

Miközben sprintereink kitűnően szerepeltek Budapesten, nagy gyalogló versenyt rendeztek Tatabányán. A Szuper Ligás versenyen minden korosztály legjobbjai vettek részt. A Békési DAC a serdülők között induló Szilágyi Emmával képviseltette magát. Emma, közel az egyéni csúcsához, 34:17.00 –el, a remek negyedik helyen ért célba.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!