Kilenc önkormányzati ingatlant korszerűsítenek


A napokban megkezdték a városháza három részét is érintő és annak energetikai korszerűsítését célzó, felújítási munkálatokat Békésen.

Ennek jegyében megtörténik az épület külső hőszigetelése, a nyílászárók cseréje illetve kondenzációs kazánok telepítése is. A polgármesteri hivatal főépületét - műemléki jellegéből adódóan - csak a nyílászárók cseréjével érintik majd a kivitelezés folyamán. A modernizálás egyébként ezeken az egységeken kívül még hat épületet foglal magába, amiből három ingatlan felújítása már a végéhez közeledik. Rövid időn belül elkészül a Vásárszél utcai rendelő, a Bajza utcai önkormányzati épület és az Móricz Zsigmond utcai nevelő intézmény.

A békési önkormányzat összesen 290 516 967 forintból korszerűsíti kilenc közintézményét melyből 246 939 422 forint projekt-támogatással valósul meg. A kivételezés-sorozatnak köszönhetően évente 12,5 millió forint megtakarítás jelentkezik majd a gázszámlában. A beruházás-sorozat várhatóan szeptember végén fejeződik be. Minden ingatlan esetében sor kerül tehát a külső hőszigetelésre, a nyílászárók cseréjére illetve kondenzációs kazánok telepítésére.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!