A Békési Thai-Boxolók Oriental Országos Bajnokságon vettek rés


Három békési versenyző indult el szombaton Harkányba: Reszelő Patrik 30kg-ban, Nógrádi Péter 40kg-ban és Kádas Gábor László 67kg-ban.

Szabó Sándor edzőnek már hajnalban el kellett indulnia tanítványaival, hiszen nem kevesebb mint 300kilómátert kellett megtenniük Békéstől Harkányig. A mérlegelés után izgatottan várta mindenki saját és csapattársa mérkőzését egyaránt.
Az első összecsapást Kádas Gábor László kezdte Simon Péter ellen. Gabesz az első menetben kiismerte ellenfelét és módszeresen átvette az irányítást felette. A második menetben még tartotta magát az ellenfél kitartóan állta Gabesz ütéseit, rúgásait. A harmadik menetben azonban olyan súlyos testütéseket és térdeseket kapott Péter hogy rá kellett számolni. A meccs folytatódhatott. Gabesz nem kímélte ellenfelét ismét egy erőteljes testütést mért rá. A bíró megint számolni kényszerült és nem is állt meg tízig. Ezáltal Gabi döntőbe jutott.
A következő mérkőzést Reszelő Patrik vívta. Sajnos Patrik nem követte az edzői utasításokat. Végig kapaszkodott ellenfelébe, ütései pontatlanok voltak. Ezért jogosan emelték a magasba a meccs végén ellenfele kezét.
A harmadik mérkőzésen Nógrádi Péter küzdött . Peti egy Erős helyi ellenfelet kapott, aki ellen megmutathatta milyen a békési virtus. Peti keményen támadott és védekezett nagyon technikásan ügyesen oldotta meg az elé állított feladatot. Mindenki megdöbbenésére az ellenfelét hozták ki győztesnek. (úgy néz ki ebben a sportágban is sokat számít ha valaki otthon küzd) a szerk. Azért gratulálunk Petinek és kitartást kívánunk a sporthoz!
Az utolsó mérkőzés Kádas Gábor László döntő mérkőzése volt, ahol Kocsis Rajmunddal csaptak össze. Már az első pillanatoktól Gabi irányított. A második menetben rengeteg térdest helyezett el Rajmund fején. Meglepő módon még sem kellett számolnia a bírónak. Ez a tendencia kitartott a harmadik menetben is. Gabi rendületlenül ostromolta ellenfelét akinek hatalmas tisztelet hogy így állta a pofonokat. A meccset egyhangú pontozással Gabesz nyerte és ezáltal övé lett az Orientál Országos Bajnoki Cím!
Gratulálunk nekik és edzőjüknek Szabó Sándornak aki hatalmas energiákat fektet a fiúk folyamatos fejlődésébe.
A fiúkat a ZéPé Café ügyvezetője: Zjajic Predrag támogatja.

P.G.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!