Két Bronz érem a Bornemisszáról!


Surman Zoltán Jr. és Kovács Kristóf érmes a Nemzetközi Bornemissza G. Emlékversenyen.

2014. május 29-31 között került megrendezésre Egerben a 64. Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny, amelyen 48 egyesület 206, junior és ifjúsági versenyzője lépett szorítóba.

A Surman Box Clubot a juniorok között, annak is a 63kg-os kategóriájában Surman Zoltán Jr. Képviselte, míg az ifjúsági korosztály 56kg-os súlycsoportjában Kovács Kristóf.

A háromnapos versenysorozatban súlycsoportonként csak 8 fő indulhatott és sok esetben ennél lényegesen több induló volt. Ennek következtében, ahol ilyen állt fent, ott "A" és "B" csoportot hoztak létre. Az "A" csoportba kerültek a legjobb versenyzők és a "B"-be pedig a többiek.

Az első versenynapon Surman Zoltán Jr.-nek nem kellett mérkőznie, mivel 10-en indultak súlycsoportjában, ezért az öt legjobb versenyzőt az "A" csoportba sorolták, amelynek tagja volt versenyzőnk is, és az első napon mérkőzés nélkül jutott a legjobb négy közé. A második napon a döntőbe jutásért a debreceniek versenyzőjével Török Mátéval találkozott, aki az elmúlt év Országos Bajnoka és az Utánpótlás Olimpiát is ő nyerte ebben a súlycsoportban. Versenyzőnk az első menetben, mondhatni tanári módon bunyózott ellenfelével, de sajnos az első szünetet követően kissé elfáradt és nem tudta azt hozni, amit az előző menetben. Igen szorossá vált a mérkőzés és sajnos a bírók 2:1 arányban a debreceni fiút látták jobbnak, ezért versenyzőnk a rangos versenyt a 3. helyen zárta.

- Zoli ezen a versenyen, nem hozta a súlycsoportját, nem fogyasztottunk a megszokottaknak megfelelően, mert egy újfajta, küzdő stílust találtunk ki, amelynek a feltérképezése volt a cél. A verseny alatt bebizonyosodott, hogy jó irányban halad az a megújulás, amit a küzdőmodorában változtattunk, hiszen nagyobb súlycsoportban is meg tudta csinálni az elképzeléseinket. Viszont a súly előny az ellenfeleknél volt és ez is meglátszott a mérkőzésen. Úgy gondolom, hogy hosszútávon egy rendkívül sikeres és eredményes új technikát tudunk felépíteni, amely még nagyobb eredményekre teszi hivatottá versenyzőnket.

Kovács Kristóf súlycsoportjában 8 induló volt, ezért már az első napon szorítóba kellett lépjen, méghozzá az egyik kiemelt versenyzővel, Bordás Istvánnal a Miskolc M1 Fitnesz csapat versenyzőjével szemben. Versenyzőnk a mérkőzés elején kissé "elaludt", de ennek ellenére, ha szorosan is, de hozta az első menetet. A második menetben ellenfelünk nagyobb fordulatra kapcsolt. Kristóf még ekkor is álmosan és keveset ütve dolgozott és ennek megfelelően el is ment ez a menet. A harmadik menetben mintha kicserélték volna versenyzőnket. Végig harciasan és nagyon komoly kombinációkkal indított támadásokat, amelyre ellenfele már nem találta a megfelelő szert, de ennek ellenére a véghajrára igen szoros mérkőzés alakult ki, de az ítészek szerint 2:1 arányban versenyzőnk jutott a legjobb 4 közé. Másnap a döntőbe jutásért azzal a Siroki János Hajdúhadházi versenyzővel találkozott, akitől az elmúlt év országos bajnokságán pontozásos vereséget szenvedett. Sajnos most sem volt másként bár most sokkal szorosabb volt a találkozó. Versenyzőnk sajnos ennek a mérkőzésnek is "átaludta" az elejét és a véghajrá már kevés volt, hogy ledolgozza a hátrányát. A szoros találkozó miatt reménykedtünk egy szoros pontozásos győzelemben, ami be is jött, hiszen az eredményhirdetés 2:1 volt, de sajnos az ellenfelünk javára így Kristóf is a 3. helyen zárta a rangos versenyt.

- Kristóf nagyon jól bunyózott, de sajnos valahogyan a mérkőzések elejét teljesen "átaludja" ezért a továbbiakban ezen fogunk dolgozni, hogy ezt a hibát kijavítsuk. Mind két versenyzőnk tehetsége és tudása meg van ahhoz, hogy a későbbiekben nagyon szép eredményeket érhessenek el.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!