Tornagyőzelem Székelyudvarhelyen


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Székelyudvarhely
Székelyudvarhelyen lépett pályára a Békési FKC utánpótlás csapata. 2001-es születésű csapatunk nemzetközi kézilabdatornán vett részt.

Helyi csapattal kezdték a fiúk a Budvar Kupát, a Székelyudvarhely csapatát 34-18-ra győzték le. Délután a Segesvár csapata ellen léptek pályára, akik két hete ebben a korosztályban a román bajnok lett. Nagyon nehezen indult is a mérkőzés, a 12. percben 7-1-re vezetett a román csapat. Ekkor Papp Bálint időt kért, ami használt a csapatnak a félidőben, már 14-14-t mutatott az eredményjelző. A második félidőben viszont tekintélyt parancsolva 31-22-re nyert a BFKC. Az utolsó csoport mérkőzést a Top Handball csapata ellen 35-6-ra nyerték a fiúk szombat délelőtt.
Ezután az elődöntőben a Torda csapatát kapta a Békés, akiket magabiztos játékkal 27-12-es eredménnyel a döntőbe játszotta magát a csapat. A másik ágon a Pick Szeged játszott a Segesvár ellen, szoros mérkőzésen végül a Szeged visszalépett játékvezetés miatt. Így végül ismét a Segesvár csapatával találkozott a Békés a döntőben, ahol végül 31-19-es győzelemmel a 2001-es születésű korosztályban Budvar Kupa bajnoka lett a Békési FKC. Major Márk fiatal tehetséget választották a torna legjobb játékosának.

Csapat: Borbély I., Horváth Z., Baji G., Ásós M., Kádas B., Major M., Varga L., Temesvári G., Hári B., Bernáth Sz., Varga I., Kiss A., Kovács L., Szabó A.

Papp Bálint (edző): "Egy nagyon jól szervezett, színvonalas és kulturált kézilabda tornán vettünk részt. A csapatom még nem volt külföldön játszani, nagyon jó lehetőségnek tartom, hogy a nemzetközi viszonylatban hol tart csapatunk. Úgy gondolom okosabb kézilabdát játszottunk, technikailag a mezőny felett voltunk, ezt az eredmények is tükrözik. Mérkőzésről-mérkőzésre egyre jobb formát hozott a csapat. A Segesvár elleni csoportmérkőzés igaz nehezen indult, de egy-egy csere és variáció váltással sikerült egyenesbe állnunk és végül magabiztosan nyertünk. A döntőben mikor újra összekerültünk velük, akkor az első perctől fogva a kezünkben volt a meccs. Maximálisan elégedett vagyok a csapattal. Nagyon jó hangulatban telt el ez a 4 nap, úgy gondolom jó zárása volt a szezonnak ez a torna. Egy hónap pihenőt kapnak most a gyerekek és július végétől ismét elkezdjük a munkát. Gratulálok a csapatnak. Köszönet a szakmai stábnak, a jó hangulatú Kardos Dokinak és Nagy Richárd technikai vezetőnek."

Gratulálunk a csapatnak, jó pihenést kívánunk!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!