Nagy sikerű II. Kézitábor


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Városi Sportcsarnok
013 júniusában 42 gyermekkel indult egy hétfői napon az I. Kézitábor Békésen a Békési FKC szervezésében. Nagyon jó visszhangokat kapott az egyesület, így arra a döntésre jutott a vezetőség, hogy az idén tovább kell folytatni a tábort. A tavasz folyamán már tervezés alatt állt, hogy amint vége az iskoláknak, óvodáknak, akkor itt az ideje még egy hétig a gyerekeket tovább a sportolásra buzdítani. Június 23.-án hétfőn reggel fél nyolctól nyitva állt a Békés Városi Sportcsarnok kapui az óvodások és 1.-2. osztályos gyerekek előtt. A reggeli órák ellenére, csillogó tekintetű gyerekek érkeztek és várták a napi programokat. Napi háromszori étkezésben, háromszori edzésen és kreatív foglalkozásokon vettek részt a gyerekek.

Hrabovszki Márta nénit kérdeztük a táborról, aki tavaly is alaptagja volt a tábor szervezésének, levezetésének.

- Milyen előkészületekkel vártátok a kézitábort?

Május elején kezdtük szervezni az idei kézilabda tábort. Megbeszéltük, hogy milyen korosztály vegyen részt, melyik időpont alkalmas, kik legyenek a segítő felnőttek. Május utolsó hetében kezdtük hirdetni a tábort. Hamar kiderült, hogy nagy az érdeklődés. Sokan jelentkeztek a tavalyi táborozóink közül és az óvodásaink is akartak jönni. Június közepén összeültünk és részletesen átbeszéltük a gyerekek napi- és heti programját. Beszereztük, megvásároltuk a szükséges eszközöket, anyagokat, játékokat, labdákat stb. ill. az étkezésről is gondoskodni kellett. Szülői értekezletet tartottunk a jelentkezőknek.

- Hogyan zajlott a tábor, milyen programokon vettek részt a gyerekek?

Reggel 8-tól vártuk a fiúkat és 16 óráig maradtak. Természetesen igazodtunk a szülők munkaidejéhez, így volt, aki korábban érkezett és később ment haza. Délelőtt 2 edzésen vettek részt a gyerekek. Ebből az egyik a kondíció, mozgás és koordináció fejlesztésére irányult a másik pedig a labdakezelés elsajátítására, gyakorlására. Délelőtt került sor a kézműves foglalkozásokra is, ahol a táborral és a kézilabdázással kapcsolatos munkák készültek. Ilyenek például a tábori zászló, tábori napló, kézilabdázó fiú, érem, labda és a csoportmunkák. Ebéd után vendégeinkkel beszélgettünk –el látogatott hozzánk Ajtony Ákos, Kádas László, Cifra Tibor -, tábori indulót tanultunk; a pihenő időben lehetett rajzolni, kártyázni és társasjátékokkal játszani . A délutáni edzésen a gyerekek a szivacskézilabdázással ismerkedtek ill. a nagyobbak mérkőzéseket játszottak a Tábori-kupáért. Reggel és a nap végén kötetlen labdázás, spontán játék zajlott a pályán. Utolsó napon pedig akadály- versenyünk és bemutatónk volt.

- Hogy éreztétek magatokat ezalatt az 5 nap alatt?

Jó hangulatban teltek a napok és meglehetősen elfáradtunk. Igyekeztünk napközben mindenkire figyelni és mi is végig mozogtunk az edzéseket. Este pedig előkészítettük a következő napot. 54 eleven, mozgékony, vidám és kedves fiú volt ránk bízva, ami nagy odafigyeléssel és felelősséggel jár. Örülünk annak, hogy baleset nélkül zárult a hetünk. Nagy élmény volt a gyerekekkel együtt dolgozni, játszani, enni és sokat nevetni. Pihenésre pedig ezután lesz időnk.

- Hogyan látjátok jövőre is számíthat Békés városa hasonló táborra?

Szükség van kézilabda táborra. A szülők örülnek annak, hogy gyermekük mozog és nem a szobában ücsörög ill. tudják, hogy megbízható helyre hozzák fiaikat. A gyerekek szívesen jönnek, jól érzik magukat. Remélem, anyagi támogatói is lesznek táborunknak. Rajtunk nem fog múlni. Már most jönnek az ötletek, jövőre mit lehetne. Találkozzunk 2015. júniusában, a III. Kézilabda- táborban!

- Köszönjük a beszámolót!

A pénteki napon rengeteg élménnyel hagyták el a gyerekek a sportcsarnokot. Emellett nagyon sok saját készítésű dolgot vittek haza a táborból, amit az 5 nap alatt saját kezükkel készítettek. Nagyon sok szülő kíváncsian érkezett, az utolsó napon tartandó bemutatóra. Nagyon jól sikerült, ügyesen, fegyelemmel mozogtak a gyerekek az utolsó percekig. Végül a BFKC minden gyereknek kedveskedett zárásképpen egy kis csokival, vagy egy kis ajándékkal.

Az egyesület nevében is köszönjük a bizalmat a kedves Szülőknek. A gyerekek imádnak sportolni segítsék őket minél több mozgáshoz a nyár folyamán.

Jó nyaralást kívánunk, a gyerekeknek pedig mozgalmas VAKÁCIÓT!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!