Önként Békésen - ZáróKonferencia


Forrás: GA-Pix Fotó - Békés
Helyszin: KápolnaTerem Békés
Megjelent: 2014 Augusztus 30. ( Szombat ) 10:14
Módosítva: 2014 Szeptember 1. ( Hétfő ) 15:41
Képeink:

Értéket teremtett a Békési Önkéntes Pont

Befejeződött az "Önként Békésen" elnevezésű, egy éven át tartó projekt, amely Békés mellett négy környező településen volt jelen. A projekt révén 127 szerződött önkéntes mintegy 18 ezer munkaórát teljesített, így szolgálta a településen élőket.

A TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-023 kódjelű pályázattal közel 13,5 millió forintot nyert el a Családért Alapítvány, melynek konzorciumi partnere a tavaly szeptember óta tartó12 hónapban a KÉSZ békési csoportja volt.

A projekt azt a célt szolgálta, hogy oktatási, szociális és egészségügyi területen nyújtson segítséget - önkéntesek által - a rászoruló személyeknek. A tervek 120 önkéntes 2500 munkaórányi munkáját célozták, melyet a Békési Önkéntes Pont lényegesen túlteljesített, és összesen mintegy 7,2 millió forint értékű munkát végzett - derült ki Bereczki Mónika projektmenedzser és Nagy László mentor beszámolójából. Csak néhány konkrétumot említve: bekapcsolódtak a Hétkrajcár Hétvégi Gyermekétkeztetési Programba, szegényeknek tűzifát vittek, lakásotthonokban élő fiatalokat látogattak, a cigány közösségi házban gyerekeknek kézműves foglalkozást, míg felnőtteknek orvosi tanácsadást szerveztek, segítették a Bóbita óvoda költözködését, temetőket takarítottak, Dánfokon sövénykerítést ültettek.

Kamut, Murony, Tarhos és Bélmegyer településen az időseket megcélzó, nekik kikapcsolódást nyújtó programok voltak a legsikeresebbek.

Barkász Sándor, a Családért Alapítvány képviseletében a kulturális központban megtartott projektzárón az önkéntes munkáról, mint az egymásra figyelés és nemes tettek eszközéről szólt, amelyre korunkban, melyben az öngondoskodás is kiveszőben is, nagy szükség mutatkozik.
Az önkéntesség Békésen és a környező településeken, a projekt zárultával is, immár valóban önkéntes alapon, tovább kell hogy folytatódjon.

Tételek: 1 - 20 / 88 (5 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!