Munkácsy a Kolbászfesztiválon


Az idei kolbászfesztivál vendége lesz Munkácsy Mihály, pontosabban a nevét viselő békéscsabai múzeum, mely 1951 óta viseli a híres realista festőművész nevét.

Az együttműködés apropóját az adta, hogy a múzeum 2014-ben egyszerre ünnepli Munkácsy Mihály születésének 170. évfordulóját, valamint az, hogy 100 évvel ezelőtt adták át a Közművelődés Házát, a Munkácsy Mihály Múzeum jelenlegi épületét.

A Munkácsy Mihály Múzeum egész éven át tartó rendezvénysorozattal ünnepli e két évfordulót, amelynek középpontjában a Munkácsy 170 című kiemelt időszaki kiállítás állt. Az emlékévet számos egyéb múzeumi program (Munkácsy estek előadás-sorozat, kiadvány bemutatók, gyermekrajz pályázat és kiállítás, komolyzenei koncert, gyermeknapi rendezvény, hídavató ünnepség, tudományos konferencia stb.) gazdagítja.

A múzeum a Munkácsy emlékévhez és a Jégkorszak most! című időszaki kiállításhoz kapcsolódó izgalmas programokkal készül a Kolbászfesztiválra. A kolbász ünnepén való bemutatkozással a szervezők célja a festőművész békéscsabai kötődésének hangsúlyozása, életművének, munkásságának népszerűsítése, továbbá a múzeum sajátosságainak, egyedi kínálatának látványos megjelenítése.

www.csabaikolbaszfesztival.hu

Facebook

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!