A magyar első vonalból jött a 202 cm magas új center Békésre


Koma Dániel nem érzi visszalépésnek a Békésre igazolást.

Koma Dániel augusztus végén csatlakozott a BSzSK csapatához. A 202 cm-es új center a Zalakerámia ZTE KK-ból igazolt át. A 35 éves kosárlabdást hamarosan a pályán is megismerhetjük, hiszen már teljes erővel edz a hazaiakkal. A Balaton partjáról érkezett Dániel hamar megtalálta Békésen is vizet, mint azt a mellékelt kép egyike mutatja. A várhelyi edzőtáborban kérdezgettük őt.

Azt mellékesen említetted, hogy későn kezdtél kosárlabdázni. Mégis, hogy kezdődött?

- 17 évesen kezdtem kosarazni. Rengeteg véletlen és szerencse után kerültem ki az akkori Hévizi NB II-es csapathoz, ahol Volf Jóska volt az edző. Aztán ő hamar tovább irányított Zalaegerszegre. Részt vettem egy nyári felkészülési táborban Pécsen és ez után már Egerszegen kezdtem a gimnáziumot.

Mennyi idő után érezted, hogy a játék menni fog neked?

- Nem nagyon gondolkodtam ezen menet közbe. Minden nagyon gyorsan jött. Nagyon sok volt az elmaradásom, de nagyon elszánt voltam és gyorsan fejlődtem. Első évemben emlékszem még nem voltam kezdő a junior csapatban, a következőben már végig. Év végén már a felnőtt csapattal edzhettem, 3. évben meg megkaptam az első profi szerződésem. Sokat kellett gyakorolnom bal kézzel dobni.

Melyik volt az első, áttörő sikered, amit számon tartasz?

-Rengetek apró sikert éltem meg. Én mindig mindenek tudtam örülni. Első győzelem, első 10 pont, első 20 pont, egy -egy extra meccs. Talán még junioros koromban nyertünk NBII-es bajnokságot, azt éreztem először igazán magaménak.

Kik azok a játékosok, akikkel vagy szívesen játszottál, vagy tisztelsz?

-Játszhattam Dávid Kornél ellen, ez igazi öröm volt számomra. Mindig példaképként tekintettem rá. Állandóan figyeltem és próbáltam ellesni pár trükköt tőle. Amit elért az pedig igazi motiváció lehet minden kosaras számára. Szerencsére nagyon sok jó játékossal sikerült egy csapatban játszanom, sok barátot szereztem. Nem is szeretnék kiemelni senkit.

Daninak sokféle hobbija van: dobolás, táncolás, ékszerek készítése ,emellett "Star Wars-rajongó" és szívesen teniszezne is. Megnyugtató azonban, hogy továbbra is szerelme a kosárlabda, s nem érzi visszalépésnek a Békésre igazolást!

Hajrá Dani! Hajrá Békés!

(Erdei K.)


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!