Katasztrófagyakorlat lesz Békésen! Közlemény:


2014. szeptember 13-án megrendezésre kerül Békés Városában a Békési, Sarkadi és Gyulai járásokban - a lakosság védelmét szolgáló, önkéntesekből álló - újonnan alakult mentőcsoportok nemzeti minősítő gyakorlata.

A gyakorlat célja, hogy a mentőcsoportok bemutassák és lepróbálják képességeiket, ezzel önálló beavatkozói jogosultságot szerezve maguknak az adott járások polgárainak és anyagi javainak védelmére.

A gyakorlat kapcsán a városban több helyszínen kisebb útlezárásokra számíthat a tisztelt lakosság reggel nyolc és délután három óra között.

1. helyszín, Jantyik Mátyás utca 1.: Az épületre dőlt fa eltávolítása, 3 fő sérült kimentése, valamint a károsodott épületrész elbontása. Részleges útlezárások várhatóak.

2. helyszín, Szánthó Albert utca 3.: Életveszélyessé vált ingatlan megtámasztása. Részleges útlezárás várható.

3. helyszín, Kisvasút sori körtöltés: Árvízi védekezési feladatok végrehajtása, nyiladék betöltése, fóliázása, a töltés megtámasztás (bordás megtámasztás) végrehajtásra. Teljes útzár a Kisvasút utcán.

4. helyszín, Jókai utca 13.: Életveszélyessé vált ingatlan teljes bontása. Teljes útzár a bontás idejére a Jókai és Deák Ferenc utcán.

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosokat, hogy a gyakorlatelemek megtekinthetőek, de a helyszíneken a kordonnal jelölt munkaterületre a belépés SZIGORÚAN TILOS ÉS ÉLETVESZÉLYES! A kijelölt munkaterületek körül polgárőrök fogják irányítani a forgalmat.

Az esetleges kényelmetlenségért elnézésüket kérjük!

Izsó Gábor sk.

Békés Város Polgármestere


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!