Világbajnokságon a békési Kick-Box válogatott Kádas Gábor


Megjelent: 2014 Szeptember 9. ( Kedd ) 15:06
Módosítva: 2014 Szeptember 9. ( Kedd ) 19:47
Kádas Gábor László és edzője Szabó Sándor az olaszországi Riminibe utaztak vasárnap, hogy részt vegyenek a két évente megrendezésre kerülő világbajnokságon. Pénteken Szabó Sanyival készült interjú.

P.G.:Hogy készültetek a világbajnokságra?
Sz.S.: Ez egy hosszabb folyamat. Gabesz már 3 éve válogatott sportoló. Ehhez természetesen meg kell nyerni évről évre a magyar bajnoki címet. A két évvel ezelőtti világbajnokságon sikerült felállni a dobogó második fokára. Az Európa Bajnokságon is ugyan ezt az eredményt sikerült elérnie Gabinak. Mind a két bajnokságon ugyan az-az orosz ellenfél volt a mumusunk. Az alapozó edzést a csabai Energy Gym-ben kezdte meg Gabesz. Karcsi Bácsi vezetésével, mivel ott hamarabb elkezdődött az alapozás 2 héttel mint nálunk és volt alkalma jól képzet versenyzőkkel is kesztyűzni. Ezután nálunk is elkezdődött az alapozás, amit a gáton szoktunk lebonyolítani. Itt a cél az állóképesség és az erőnlét fokozása. Gabesznak alkalma adódott a technikai felkészülés során Rácz Dénessel is kesztyűzni. (Mivel Dénes a TEK Budo és Küzdősport gálára készül ami szeptember 28-án kerül megrendezésre a SYMA Csarnokban Budapesten) Egyébként úgy hangolódtunk erre a versenyre is mint minden nagyobb megmérettetésre alapos technikai és fizikai edzésekkel.

P.G.: Mit vártok ettől a világbajnokságtól?
Sz.S.: Nagyon erős a ringes mezőny. Az oroszok, beloruszok, ukránok, szerbek, moldávok nagyon kemények, de ha világbajnok akar lenni Gabesz bárki áll elé meg kell verni. Nincsen mese. Sokszor elmondtam már de továbbra is hangoztatom, hogy számomra nem az eredmény a lényeg hanem hogy amit edzésen tanult a versenyző azt maximálisan hozza a mérkőzéseken ha ehhez egy jó eredmény is párosul az csak hab a tortán.

P.G.: Tudjuk hogy ez nem egy támogatott sportág. Kik segítenek benneteket?
A világbajnokságra való kijutás és a szállás nagy részét az Energy Gym finanszírozza mivel Gabesz oda van bejegyezve. Amit mindig meg kell jegyeznünk hogy a ZéPé Café mögöttünk áll és segít mindenben amire szükségünk van.

Gabesz és Sanyi telefonon értesítettek hogy épségben megérkeztek vasárnap. Ma 2014.09.09-én volt a sorsolás, ahol kiderült hogy Gabi első ellenfele egy bosnyák harcos lesz.. Egy biztos. minimum 3 kemény ellenfél felett kell győzedelmeskednie a döntőbe jutásért. Sok erőt kívánok nekik és sok szurkolót hogy legyen a Békési Thay-Box Clubnak K1 rendszerben új világbajnoka!

Pusztai Gábor


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!