Sajtóközlemény - Péter András Gimnázium KEOP 6.1.0.A/11


Végéhez érkezett a fenntartható fejlődéssel foglalkozó rendezvénysorozat a szeghalmi iskolában

A szeghalmi Péter András Gimnázium és Szigeti Endre Szakképző Iskolában szeptember 11.-én rendezték meg negyedik, egyben utolsó alkalommal azt a programot, melynek keretében a fiatalokat megismertették a fenntartható fejlődés fogalmával.

Martin Norbert, a projekt vezetője elmondta: a program célja a minél környezettudatosabb és egészségesebb életmód kialakítása a fiataloknál. Emellett a helyi termelők termékeinek megismertetésével segíteni kívánják annak a szemléletnek a kialakulását, hogy helyi szinten kell támogatni a gazdaságot, ami távlatokban az egyéni jólét növekedését is segíti.

A Kellemetlen igazság című elgondolkodtató film után a fiatalok csoportos foglalkozásokon vettek részt: internetes oldalakat ismertek meg, ökológiai lábnyomot számítottak ki, eszközbemutatóval egybekötött előadást hallgattak meg az víztakarékosság, tudatos vízhasználat elterjesztése témakörében.

A nap csúcspontja a "bio-piac" volt, ahol egészséges ételekkel, alapanyagokkal ismerkedhettek meg a résztvevők, és kedvükre kóstolgathattak belőlük.

A program keretén belül a napot egy rajzpályázat meghirdetésével zárták, melynek címe "Ne pazarolj" volt, s melynek témája a tanulók és családjuk mindennapjaikban a nem fenntartható életmód és fogyasztási szokások újszerű, figyelemfelkeltő bemutatása. A legjobban sikerült rajzok gazdáit a szakértő zsűri elismerő csomagokkal jutalmazza majd.

A KEOP 6.1.0.A/11 pályázati felhíváshoz beadott, és elnyert projektre az iskola összesen 5 millió Forint értékű támogatást kapott, és a megvalósításban több mint 320 tanulóhoz tudta eljuttatni a pályázatban megfogalmazott céljait. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

(X) Reklám

Letölthető dokumentumok

# Fájlnév Méret
1 sajtokozlemeny_pagszeszi_4rendezveny_1 191.89KB

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!