Sajtóközlemény - Mécses TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1149


Megjelent: 2014 Augusztus 29. ( Péntek ) 11:09
Módosítva: 2014 Szeptember 18. ( Csütörtök ) 11:10
Egészségre nevelő, szemléletformáló és életmódprogramok a Mécses Egyesületnél

A TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1149 azonosító számú projekt a békési kistérség településén, Mezőberényben valósult meg. Elsődleges célcsoportja a szervezet fogyatékkal élő, pszichiátriai és szenvedélybetegei és családjaik. E célcsoport területén a betegségükből adódóan, illetve a gyógyszerkészítmények hatásai miatt sokkal magasabb a szív és érrendszeri betegségek, cukorbetegségek kockázatai.

A Mécses Egyesület a fenti okok miatt olyan komplex programot dolgozott ki és valósított meg, melynek eredményei túlmutatnak a projekt futamidején. A programelemek egymásra épültek, sorozatláncot alkottak. Egyaránt érintették a lelki és a testi fizikai egységet, valamint az egészséges táplálkozást is. A pillanatnyi állapotváltozáson, javuláson túl a program fő célja volt a szemléletformálás, szemléletváltás.

A Mécses Egyesület 2013. szeptember 1. és 2014. augusztus 31. között valósította meg projektét "Mécses életmód formáló program" címén."

Az Új Széchenyi Terv keretén belül a pályázatban elnyert 9.372.756 forintos összegből valósult meg a projekt a következő programokkal:

  • 1. Egészségterv készítése
  • 2. Az egészséges táplálkozás, illetve energiaegyensúly megtartása és/vagy visszaállítása érdekében Egészségügyi állapotfelmérés és Egészséghét.
  • 3. Stresszkezelő, lelki egészség megőrzésére irányuló egészségfejlesztési program keretén belül Alpha kurzus.
  • 4. Életvezetési kompetenciák fejlesztését célzó programok megvalósítása keretében FÉK Klubok tartása és laikus önsegítés.
  • 5. Dohányzás megelőzés és dohányzásról való leszokást támogató programok megvalósítása keretében Egészségnap.
  • 6. Drog-és túlzott alkoholfogyasztást megelőző tudományosan megalapozott módszereket és eszközöket alkalmazó programok megvalósítása keretében Egészségnap.
  • 7. A lakosság rendszeres testmozgását elősegítő szabadidős programok megvalósítása keretében Sportfoglalkozás.
  • 8. A családi életre való felkészülést támogató programok megvalósítása keretében előadás és tanácsadás.

  • Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!