Két Heppiskolás tanuló is Ifjúsági Díjas


Forrás: Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola
Helyszin: Békés, József Attila u., 12
Az iskolaév kezdetén, szeptember elején Békés Város Önkormányzata Ifjúsági Díj átadásával ismeri el azoknak az általános- és középiskolás tanulóknak és sportolóknak a teljesítményét, akik az elmúlt évben sokat tettek városunk hírnevéért.

Az idei Madzagfalvi Napok vasárnap esti programján városunk Polgármestere, Izsó Gábor úr a rendezvény nagyszínpadán köszöntötte a jutalmazottakat – köztük Oláh Kristóf 7. és Szilágyi Emma 8. osztályos tanulónkat.


Oláh Kristóf László magas szintű hangszeres tudása és közösségért végzett munkája elismeréseként ifjúsági díjra javasolta az Alapfokú Művészeti Iskola a kitüntetésre.

Oláh Kristóf László, az Alapfokú Művészeti Iskola növendéke, zenei tanulmányait 2008 szeptemberében kezdte furulya szakon, Szarka István tanár úrnál. Kiemelkedő tehetsége már az első évben megmutatkozott, amikor a Gyulán megrendezett Megyei Furulyaversenyen korcsoportjában I. helyezést ért el. A 2010/11 – es tanévben egy új hangszer, a szaxofon tanulását kezdte el, Demjén Gábor tanár úr tanítványaként. Ezen a hangszeren is gyorsan fejlődött, így a következő tanévben elindulhatott a Szarvason megrendezett Megyei Fafúvós versenyen, ahol szaxofon kategóriában, korcsoportjában I. díjat kapott. Kitartásának és szorgalmának köszönhetően, a 2013/14 - es tanévben Országos Szaxofon Versenyen vett részt Pomázon, ahol korcsoportjában II. helyezést ért el.

Még ugyan ebben a tanévben, részt vett a szerbiai Szabadkán megrendezett Nemzetközi Fafúvós Versenyen, ahol játékát a zsűri I. díjjal jutalmazta. Hangszeres tudását szakmai kurzusokon is rendszeresen fejleszti. Aktív résztvevője Békés Város zenei életének, fellépéseivel gyakran színesíti a kulturális rendezvényeket.


Oláh Kristóf László Békés Város Ifjúsági Fúvószenekarának is lelkes tagja, akire mindig számítani lehet. Társaival és a tanáraival való kapcsolata közvetlen és őszinte.

Szilágyi Emma Franciska
A Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola 8. osztályos tanulója. Alsó és felső tagozatos tanulmányait minden évfolyamon kitűnő eredménnyel zárta.

Kimagasló viselkedéskultúra jellemzi, korosztályában is népszerű. Kedves, derűs diák, akire sokféle területen lehet számítani az osztály közösségi munkájában. Az iskolai diákönkormányzat tagja.

Tanulmányaiban a magyar nyelv és irodalom területén kimagasló eredményeket szerzett:

• A Magyar Nyelvtudományi Társaság Szógyűjtő pályázat I. helyezettje. Az országos pályázat elismerését és díját az ELTE-n vehette át.
• Idén a Kazinczy Szépkiejtési versenyen a városi fordulón II. helyezést ért el.
• A Petőfi Sándor Gimnázium országos tanulmányi versenyén nyelvtanból és történelemből szintén a II. helyezést szerezte meg.
• A tanulás mellett jut ideje mese- és novellaíró pályázatokra is.
• A sportban is megállja a helyét; gyaloglóversenyeken elért eredményeire is büszke lehet.
• Több országos helyezést ért el az elmúlt években
• Tatabányán: 5 km-es távon IV. helyezést ért el.
• Budapesten: 3., 6. és 8. helyezése mellett a
• BUDAPEST NEMZETKÖZI NYÍLT FELNŐTT BAJNOKSÁG serdülő ligáján a 3000 méteres gyaloglás IV. helyezettje lett egyéni csúccsal.

Kimagasló tanulmányi eredményei, kitartó szorgalma példaértékű társai számára.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!