Izsó Gábor nyitja meg a hétfőn az Autómentes Napot.


Békés Város Önkormányzata ebben az évben is megrendezi 2014. szeptember 22-én (hétfőn), immáron 5. alkalommal az Autómentes Napot.

Mint minden évben most is egy meghatározó jelmondat köré építik a szervezők a programokat. Idén "A mi utcánk a mi jövőnk!" címmel hívják fel az emberek figyelmét a kezdeményezésre. A program Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett Európai Mobilitási Hét keretein belül, a világ legnagyobb környezetvédelmi mozgalmának számító rendezvényének számít. Ehhez csatlakozott Békés ismét.

Idén az önkormányzat hagyományteremtő szándékkal egy nagyszabású kerékpártúrát szervez az egykori, nagy múltra visszatekintő tarhosi Zenepavilonba. A kirándulás alkalmával az ingatlan tulajdonosa körbevezeti a kerékpárral kiérkező diákokat és érdeklődet. A jelenlévők egyfajta időutazás résztvevői lehetnek egyben, hiszen az épület illetve az azt körülölelő terület varázsa mit sem veszített régi pompájából. A túrára (2014. szeptember 22.) a város minden általános és középiskolájából várunk csapatokat.

Gyülekező: Dánfoki Üdülőközpont – KRESZ pálya

9.00 óra


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!