Ismét a Kiemelt Nemzeti Bajnokságban a BSzSK junior kosarasai


Pécs adott otthont a Kiemelt Nemzeti Junior Bajnokság egyik selejtezőjének.

Pécs adott otthont a Kiemelt Nemzeti Junior Bajnokság egyikselejtezőjének. A Békési SZSK csapata a házigazda Rátgéber Kosárlabda Akadémiával, Kanizsa KK, Atomerőmű SE (tavalyi junior bajnok), Viharsarki Farkasok. A három napos tornán a csapatok a Kiemelt Bajnokság 12-es mezőnyébe jutásáért küzdöttek. A békési gárda a Kanizsával kezdett. Az első félidőben még érződött a fiúkon a hosszú utazás, de az utolsó negyed rohanásával (32:11) egyértelműsítettük a kérdést. A második mérkőzésen a címvédővel csaptunk össze. A játékunk sokat javult az előző összecsapáshoz képest, a letámadásból sok könnyű kosarat sikerült szerezni, és kintről is betaláltunk, így fölényes győzelmet arattunk. A szombat esti összecsapás toronymagas esélyese a hazai gárda volt. Korábban a Nagykanizsát 130, míg a Békéscsabát 110 pontos különbséggel verték. Komoly kihívás volt a fiúk számára a mérkőzés. Ugyan a több helyről összeválogatott, kiváló adottságokkal rendelkező pécsi gárda fölényes győzelmét nem tudtuk megakadályozni, de nagyot küzdöttünk, parázs összecsapás volt 3 negyeden keresztül. Az utolsó szakaszban mindkét gárda visszafogottabbá vált, a pálya ekkorra már rendkívül sérülésveszélyessé vált, mindenki vigyázott magára és egymásra.

A torna utolsó összecsapásán a Békéscsaba volt a mieink ellenfele. A két szomszédvár hagyományosan nagy presztizs csatát szokott vívni egymással. Fokozta a hangulatot, hogy az összecsapás győztese a második helyet megszerezve a Kiemelt Bajnokság 12-es mezőnyébe juthat. Fiaink villámrajtot (19:3) vettek a derbin, gyakorlatilag 6 perc alatt eldőlt a mérkőzés. Bár készültek a csabaiak a békési letámadásra, de igazán nem találták meg az ellenszerét, nagy volt a sebességkülönbség a két csapat között, így nem is volt kérdéses a végeredmény.

A békési fiúk mind a négy mérkőzésen elszántan küzdöttek a cél eléréséért. Az akarat jó játékkal párosult, a gyakorolt taktikai elemeket általában meg tudták tölteni tartalommal. Magyarország legjobb 12 junior csapata közé jutottunk. Az elmúlt évben is sikerült ez a bravúr, de akkor "csak" a régiós bajnokság rögös útján tudtuk kivívni az elitbe kerülést.

Októbertől a Szegeddel, a Kecskeméti Kosárlabda Akadémiával, a Vasas Akadémiával, a Debreceni Kosárlabda Akadémiával és a Budapesti Honvéddal folytatjuk a Kiemelt Bajnokságban.

A békési kosárlabdázás történetébe egy újabb fejezet került bejegyzésre! Köszönjük a BSZSK vezetőségének, a szülőknek a sok-sok támogatást, segítséget!

Eredmények:

Békés-Nagykanizsa 74-49(11-19,14-5,17-14,32-11)

Bánszki Robi(4), Balog Tomi(-), Molnár Ákos(13), Budai Gabcsi(-), Horváth Balázs(-), Tóth Csabi(18/6), Plavecz Adrián(-), Kopanyicza Andris(18), Sódar Dávid(-), Kovács Patrik(2), Lipcsei Imi(19/3)

Békés-Paks 78-51(18-16,20-7,17-14,23-14)

Bánszki Robi(4), Balog Tomi(-), Molnár Ákos(31/3), Budai Gabcsi(4), Horváth Balázs(-), Tóth Csabi(10), Plavecz Adrián(-), Kopanyicza Andris(2), Sódar Dávid(2), Kovács Patrik(8/6), Lipcsei Imi(19/6)

Pécs-Békés 94-32(30-10,29-10,25-8,10-4)

Bánszki Robi(-), Balog Tomi(-), Molnár Ákos(20), Horváth Balázs(-), Tóth Csabi(2), Plavecz Adrián(2), Kopanyicza Andris(-), Sódar Dávid(2), Kovács Patrik(1), Lipcsei Imi(5),

Békés-Békéscsaba 77-42 (23-10,23-15,14-10,17-7)

Bánszki Robi(4), Balog Tomi(-), Molnár Ákos(28/3), Budai Gabcsi(2), Horváth Balázs(-), Tóth Csabi(5/3),Plavecz Adrián(1), Kopanyicza Andris(18), Sódar Dávid(-), Kovács Patrik(4), Lipcsei Imi(15/3)

Edző: Balog Lajos


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!