Interjú Horváczki Márióval


A nyár folyamán két kettős játékengedéllyel játszó fiatallal is bővült a Békési FKC játékos kerete, a két 20 éves játékos Balmazújváros csapatától érkezett. Horváth Dániel, bajnoki mérkőzéseken még nem szerepelt jelenlegi kéz sérülése miatt. Azonban Horváczki Márió, eddig mindkét bajnoki mérkőzésen játszott, még hozzá igen eredményesen, 6-6 gólt dobott a Mizse ill. az Ózd elleni meccsen. Nem ismeretlen a két fiatal játékosnak az NBI/B-s mezőny, ugyanis tavaly az MKB Veszprém II csapatával megnyerték a nyugati bajnokságot, illetve az NBI-ben szereplő Provident Junior Válogatottnak is tagjai voltak.

Márióval arról beszélgettünk, hogyan került Békésre, illetve hogy érzi itt magát.


Horváczki Márió

1994. 02. 15.

183 cm, 90 kg





- Ha jól tudjuk, Balmazújvárosba igazoltál a nyáron, hogyan kerültél Békésre?
- Igen a nyár folyamán átigazolt, az újoncként felkerülő Balmazújváros Veszprémből, azonban egyenlőre, NBI-ben annyi játék lehetőséget nem fogok kapni. Így annak érdekében, hogy minél többet játsszak elengedett az Újváros kettőssel Békésre.

- Mikor ismerkedtél meg a kézilabdával? Hogyan kerültél a veszprémi utánpótláshoz?
- Szabadkán születtem, 11 évesen egyik tesi tanáromon keresztül ismerkedtem meg jobban a kézilabdával. 2 évet játszottam is a helyi csapatban. 13 évesen viszont már a veszprémi utánpótlás nevelésnél kezdtem edzeni nyáron. 7 évet játszottam ott, több országos bajnokságot is megnyertünk, illetve az NBI/B-s nyugati bajnokságot is tavaly. Emellett az NBI-ben szereplő junior válogatottban is játszottam. A nyár folyamán pedig eligazoltam Balmazújvárosba.

-Hogy érzed magad eddig Békésen?
- Péntekenként járok edzésre Békésre, eddig teljesen pozitív a csapat, az edző és a környezet is.

- Milyen elvárásokkal indultál neki a szezonnak?
- Keleten annyira nem ismerem a bajnokságot, de az első hat helyre várom ezt a csapatot. Legalább az első meccsen nyújtott átlagot szeretném hozni. Meghatározó játékosa akarok lenni a csapatnak, mind védekezésben és támadásban is. Az első két forduló alapján nem lehet ítélkezni, mennünk kell előre.

Köszönjük Máriónak az interjút. Sok sikert kívánunk a szezonban.

Horváth Dánielnek pedig mielőbbi gyógyulást!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!