Lymphodema centrumot avattak a békési fürdőben!


Forrás: GA-Pix Fotó - Békés
Helyszin: Békés
Ünnepélyes keretek között nyitották meg csütörtökön délután békési fürdőben a lymphodema centrumot, és adták át ezzel párhuzamosan Ultrahanggal az Egészségért Alapítvány jóvoltából beszerzett hullám-masszázsgépet.

Dr. Gulyás Zsuzsanna, Békés Város Egyesített Egészségügyi Intézmény és Rendelőintézete igazgató-főorvosa elmondta, a fürdő 2011 felújítása során számos fiziotherápiás eszközzel gazdagodtak, mélyoscillációs készüléket is beszereztek, ami a megyében egyedül náluk található. Ez a készülék többek között alkalmas a nyirokkeringés javítására is. Egy gyógymasszőr munkatársuk pedig megtanulta a kézzel végzett manuális masszázs-technikát, melyet nagy hatékonysággal alkalmaz ezen betegeknél. A betegekkel beszélgetve mérte fel, hogy mekkora szükség van a kezelésre. Az ő elhivatottsága vezetett oda, hogy felmerült a gondolat: mi lenne, ha a lymphodema-kezelést kiegészítenék gépi masszázstechnikával

A hullám-masszázsgép beszerzése azonban meghaladta a rendelőintézet költségvetését, ezért kértük fel az "Ultrahanggal az egészségért Alapítványt", hogy segítsenek. Munkatársuk, Weigertné D. Nagy Judit áldozatos munkájának eredményeként kerestek szponzorokat, adományozókat, akik összeadták a műszer beszerzésére az összeget.

Akik hozzájárultak a beruházáshoz, azok nevét egy emléktáblán örökítettük meg, melyet itt a kezelőhelység falán láthatnak. A hullámmasszázs gépet 760 ezer 730 forintból szerezték be.

Az eseményen beszédet mondott Izsó Gábor polgármester és dr. Rácz László, az Ultrahanggal az Egészségért Alapítvány kuratórium elnöke.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!