Ingyenes Ifjúsági kolbásztöltő verseny – újratöltve


Megjelent: 2014 Október 3. ( Péntek ) 17:54
Módosítva: 2014 Október 4. ( Szombat ) 15:32
Újratöltöttük az ifjúsági kolbászkészítő versenyt, ahol az idei évben ingyenesen biztosítjuk a csapatok számára az asztalt, a húst és a kolbásztöltéshez szükséges belet.

Tesszük mindezt azért, mert egyfajta missziónak tekintjük, hogy minél több fiatalt vonzzunk ki a rendezvényre, hiszen egyrészt itt, a kolbász ünnepén kulturált szórakozási lehetőséget tudunk biztosítani számukra, másrészt ők lesznek azok, akik tovább tudják vinni a hagyományt, vagyis ők lesznek az "utánpótlása" a fesztiválnak.

Az október 23-án csütörtökön megrendezésre kerülő versenyen az induló 3-5 fős csapatoknak a helyszínen átvett 5 kg kolbászhúsból sütni való kolbászt kell készíteniük. A részvétel és a nyersanyagok egy része ingyenes, csapatok hozzák a hagyományos kézi darálót és töltő gépet, a fűszereket és a munkálatokhoz szükséges eszközöket (kés, műanyag vágódeszka stb.). A zsűrizésnél a leadott 30 cm-es nyerskolbász esztétikai megjelenése, a megsütött kolbász íze, állaga, mellett figyelembe vesszük a kolbászkészítés folyamatát, így a csapat kreativitása, az egységes (különleges) öltözet, az asztal és környezetének dekorálása előnyt jelenthet az elbírálásnál. Igyekezni márcsak azért is érdemes, mert az iskolával vagy egyesülettel közösen felhasználható értékes nyereményeket és készpénzjutalmat is átadunk, emellett különdíjat, vagy 1-1 csapatnak közvetlenül felajánlott díjat mások is kaphatnak.

Még lehet jelentkezni az ingyenes ifjúsági kolbászkészítő versenyre a Csabai Kolbászfesztivál honlapján!

http://csabaikolbaszfesztival.hu/k/u.php?sator=13&kep=2013-04-21_15-22-05__800xmokry-ifi.jpg

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!